Mâini curate pentru toți! Autoritățile atenționează: spălatul mâinilor cu săpun poate preveni bolile și salva vieți

Marcată anual la 15 octombrie, Ziua Internațională a spălatului pe mâini este dedicată conștientizării și înțelegerii de către populaţie a importanței spălării mâinilor cu săpun ca un mod ușor, eficient și accesibil de a preveni bolile și de a salva vieți.

Foto: totb.ro

Tema pentru anul curent este „Mâini curate pentru toți” și se concentrează pe importanța echității de spălare a mâinilor.

Parteneriatul global pentru spălarea mâinilor a organizat prima zi a spălatului pe mâni în 2008 și este o oportunitate de a proiecta, testa și replica modalități creative de a încuraja oamenii să se spele pe mâini cu săpun în momente critice. Ziua Internațională a spălării mâinilor este concepută pentru a încuraja și susține o cultură globală și locală de spălare a mâinilor cu săpun, a reflecta asupra stării de spălare a mâinilor în întreaga lume și a sensibiliza cu privire la beneficiile spălării mâinilor cu săpun.

Doar 60% din populația lumii are acces la o instalație de spălare a mâinilor de bază. În țările cel mai puțin dezvoltate din lume, doar 28% dintre oameni au acces la instalațiile de bază pentru spălarea mâinilor. În prezent, există 17 țări în care peste 10 milioane de persoane nu au facilități de spălare a mâinilor. Disponibilitatea de săpun și apă la instalațiile de spălare a mâinilor variază substanțial. Oamenii sunt mult mai puțin susceptibili să țină săpun și apă la instalațiile de spălare a mâinilor „mobile” și, prin urmare, să se spele pe mâini mai rar.


Pub