(video) 32 de secunde, atât i-a trebuit unui hoț să fure un tablou de Salvador Dali dintr-o galerie de artă din San Francisco

Un hoț a reușit în doar jumătate de minut să fure opera „Girafa în flăcări (Burning Giraffe), pictată de Salvador Dali, din Galeria Dennis Rae Fine Art din San Francisco, anunță postul american de televiziune ABC News.

Foto: HuffPost

Bărbatul, îmbrăcat într-un tricou albastru și cu un chipiu, s-a făcut nevăzut peste doar 32 de secunde după ce a intrat în galeria de artă cu pictura de 50/60 cm în dimensiune. Angajații galeriei spun că acesta a furat și șevaletul de care era atașat tabloul.

În acel moment, galeria găzduia o expoziție cu opere ale suprarealiștilor spanioli, iar „Girafa în flăcări” era expusă într-o vitrină specială, pentru a atrage atenția. Dali a pictat acest tablou în anii 1966 - 1967, fiind influențat de operele lui Pablo Picasso.

Potrivit directorului galeriei de artă, Rasjad Hopkins, suspectul a avut un complice care l-a distras pe angajatul expoziției, în timp ce hoțul a sustras prețioasa pictură în valoare de 20.000 de dolari. Tabloul era atașat de șevalet cu o carabină și un cablu, accesorii care, de asemenea, au dispărut.

Pictura lui Dali este asigurată, potrivit directorului galeriei de artă. Acesta a mai adăugat că opera este una rară: „Aș spune că este una dintre cele mai dorite piese din perioada respectivă”.

Poliția din San Francisco a publicat un video de pe carmerele de supraveghere care l-au surprins pe hoț în acțiune și i-a rugat pe toți cei care îl pot identifica pe bărbat, să anunțe la cel mai apropiat post de poliție.


Pub