Fostul deputat PDM, Boris Golovin, a fost reținut de către procurorii anticorupție în dosarul ambulanțelor

Directorul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Boris Golovin, a fost reţinut de către procurorii anticorupție în dosarul ambulanțelor.

Foto: msmps.gov.md

Boris Golovin a fost reținut pentru 72 de ore, în rezultatul perchezițiilor efectuate de ofițerii anticorupție la domiciliul său, a confirmat pentru UNIMEDIA purtătorul de cuvânt din cadrul Procuraturii Generale, Emil Gaitur.

Golovin este acuzat într-un dosar intentat în baza art. 43 alin. 3), 327 alin. 2 lit. b1 și c din Codul Penal, cu referință la instigarea la abuz în serviciu săvârșit în interesul altor persoane și soldate cu urmări grave.

Amintim că în dimineața zilei de vineri, 11 octombrie, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat percheziții la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, dar şi în alte locaţii, în urma cărora a fost reținut directorul adjunct al instituției, în cazul achiziționării a 69 de ambulanțe.

Potrivit materialelor cauzei, factorii de decizie din cadrul CNAMUP ar fi dat prioritate unui agent economic, chiar dacă acesta nu ar fi fost eligibil pentru licitaţia menţionată, iar după semnarea contractului nu şi-ar fi onorat pe deplin obligaţiunile.

De asemenea, pe acest caz sunt investigate și alte persoane implicate în organizarea achizițiilor publice de cumpărare a ambulanțelor.


Pub