Victor Chironda, despre reformarea Primăriei: „Până nu demult am avut o Direcție care număra câte vaci s-au născut în municipiu”

Candidatul pentru funcția de primar de Chișinău, Victor Chironda spune că, în prezent, Primăria Chișinău este o instituție „care lucrează pentru ea” și care ar trebui să fie reformată.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit lui Chironda, unele direcții ar trebuie lichidate, altele divizate.

„Primăria este un organ alcătuit din două mari elemente. Primul este primarul și aparatul primarului. Acesta trebuie eficientizat și transformat într-o structură care să asigure primarului posibilitatea de a activa la maxim.

Alt element sunt acele direcții municipale care se ocupă de diferite probleme. Până recent am avut Direcția agricultură, care număra câte vaci s-au născut în municipiu.

Sunt direcții care dublează unele activități. Alte direcții ar trebui divizate, spre exemplu Direcția arhitectură, urbanism și relații funciare”, a declarat Victor Chirdona la dezbaterile electorale de la Moldova 1.

Anterior, Victor Chironda a spus că, odată ajuns în funcția de primar de Chișinău, va elibera toți funcționarii din cadrul Primărei și va angaja tineri specialiști. „Primăria s-a transformat într-un organism care se deservește pe sine, este angajată într-o acțiune care se numește „umplerea sacului fără fund”. Este necesară eliberarea tuturor funcționarilor din funcții și angajarea, în bază de concurs, a specialiștilor tineri”.


Pub