Luptă pentru a-și realiza visul
Social 15 octombrie 2019, 13:59 | 913

Un om s-a facut tamplar de nevoie, chiar daca visa la o alta profesie. Viata lui s-a schimbat radical dupa un accident. Deoarece nimeni nu-l lua la lucru, si-a deschis un atelier. Face mobila. // Alexei Levinta din Balti vrea sa obtina pentru intreprinderea sa un statut special, ca sa poata angaja si integra persoane cu nevoi speciale, ca el. Nu-i permite birocratia inradacinata si Alexei cere ajutor. De munca nu se teme.

Alexei Levința are 40 de ani și este originar din municipiul Bălți. În 2003 a nimerit într-un accident, iar de atunci viața a luat o altă întorsătură. Tragedia i-a lăsat sechele pe viață.

Nu a lăsat mâinile în jos. Dimpotrivă, a căutat soluții și a făcut tot ce i-a stat în puteri că să se simtă util. Cu două facultăți în spate, radioelectronică și economie, a început să-și caute de lucru, dar mai toți potențialii angajatori îi întorceau spatele. Alexei repede și-a dat seama de ce se întâmplă așa și nu altfel.

Dar nu este rău fără bine. Printr-un concurs fericit de împrejurări, Alexei a ajuns la o tabără de vară, unde un om mai perspicace l-a rugat să-i proiecteze un dulap.

A mai făcut niște lucrări și cu un grant de 1.500 de dolari în mână a decis să-și deschidă o întreprindere specializată în producerea și asamblarea mobilei. A luat cu chirie un spațiu de câțiva metri pătrați, și-a cumpărat câteva instrumente, și a pornit să muncească în voie.

Vestea i-a mers repede. Au venit la el câțiva muncitori, și ei cu nevoi speciale. Alexei s-a văzut brusc necesar oamenilor...

Victor, un tânăr cu vedere slabă, muncește aici din septembrie. Vine în atelier cu mare drag. Mai câștigă un ban, mai comunică, se simte util.

Alexei Levința vrea să transforme societatea sa cu răspundere limitată într-o întreprindere cu statut social. Vrea să aducă lângă el persoane cu nevoi speciale, creând-le locuri de muncă în interesul comunității.

Alexei Levința încearcă să spargă gheața indiferenții doi ani de zile! A intrat în mai multe cabinete, unde stau persoane cu putere de decizie, dar nu găsește acolo o reacție așteptată.

Alexei cere înțelegere. Ar fi bucuros dacă cineva i-ar oferi măcar asistență în domeniu. Cine POATE și VREA să vorbească serios cu meșterul Levința, să-l sune: 069 696 426. 

Opinia ta contează. Comentează!