Activiști dispersați de poliție
Externe 15 octombrie 2019, 15:40 | 819

Poliția londoneză a interzis protestele ecologiștilor din grupul „Extinction Rebellion”. Măsura a fost luată după ce de mai bine de o săptămână activiștii organizează manifestații care au ca țintă clădiri guvernamentale și sedii ale instituțiilor financiare. Amănunte aflați din grupajul de știri externe.

MAREA BRITANIE

Zeci de oameni ai legii au intervenit în Piața Trafalgar din Londra pentru a-i dispersa pe activiștii „Extinction Rebellion”. S-a întâmplat după ce Poliția a anunțat că a interzis desfășurarea protestelor organizate la Londra de către această mișcare ecologistă, întrucât participanții au recurs la gesturi grave de nesupunere civilă. Doar în ultima săptămână, aproape 1.500 de activiști au fost reținuți.

JAPONIA Numărul deceselor provocate de taifunul Hagibis, care a lovit Japonia și a provocat inundații și alunecări de teren, a ajuns la 70. 15 persoane sunt în continuare date dispărute, iar peste 100 de mii de salvatori, dar și voluntari, continuă să caute eventuale victime în zonele afectate. Zeci de mii de oameni, ale căror locuințe au fost inundate, rămân în adăposturi, în condițiile în care Agenția Meteorologică locală a emis avertizări de ploi puternice ce vor afecta în următoarele zile 13 prefecturi ale țării. Potrivit specialiștilor, Hagibis a fost cel mai puternic taifun care a lovit regiunea în ultimii 60 de ani.

MAREA BRITANIE Marea Britanie este la un pas de un Brexit fără acord. Joi, la Bruxelles, începe summitul Uniunii Europene dedicat ieșirii țării din comunitate, care ar urma să aibă loc pe 31 octombrie. În aceste condiții, liderii europeni l-au avertizat pe premierul Boris Johnson că nu mai există nicio cale practică sau legală prin care să mai poată fi convenit un acord într-un timp atât de scurt. Reprezentanți blocului comunitar au sugerat că ar fi de acord cu o nouă amânare a Brexitului, până în ianuarie 2020. Boris Johnson a declarat însă public, în mai multe rânduri, că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 31 octombrie, indiferent de situație. 

Opinia ta contează. Comentează!