Cehia, pentru o zi la Chişinău

Pentru a noua oara consecutiv, Jurnal TV a demonstrat ca si la Chisinău se pot organiza showuri gastronomice de amploare. Daca anul trecut de hram, orasenii au gustat din mamaliga cu friptura, mancarea traditionala a poporului nostru, de aceastã dată, spectatorii pofticiosi s-au înfruptat din carnaciori cu varza inabusita, totul in stil ceh.

Cehia s-a mutat pentru o zi la noi în capitală! Nu a venit cu mâna goală, ci a luat cu ea câte ceva din bucătăria tradiţională, dansuri şi chiar vreme însorită. A fost un eveniment de amploare în care Jurnal TV a spus "Poftă mare, Chişinãu!" cu cea mai mare mare porție de cârnăciori în varză înăbușită.

Gazdele evenimentului au fost Gabi Marcu și Doamna Dora. Au făcut un tandem perfect și cu siguranță o concurență sănătoasă prezentatorilor din Cehia.

Startul de bun augur a fost dat de către Ambasadorul Cehiei la Chișinău.

La pregătirea a circa 80 de kg de cârnați și 70 de kg de varză înăbușită au luat parte vedetele Jurnal TV. La cum erau îmbrăcate, doar limba română le-a mai dat de gol.

De la eveniment nu a lipsit muzica și dansurile tradiționale cehe. Artiștii autohtoni s-au pregătit intens pentru a învăța limba cehă, iar băieții de la Black and White au repetat de cu zori polka.

Echipa Jurnal TV s-a simţit pe scena improvizată ca la festivalurile de la Praga.

La finalul evenimentului, spectatorii s-au lăsat ademeniți și şi-au primit porţia mult aşteptată. Din reacţiile oaspeţilor a fost lesne de înţeles că bucătăria cehă s-a simțit ca la ea acasă.

JurnalTV aduce mulţumiri celor care s-au implicat în organizarea festivalului şi vă aşteaptă şi la anul să batem un nou record gastronomic. 

Opinia ta contează. Comentează!