08:32:18 29.03.2024
Stiri

S-au dat drept polițiști au au pretins, prin șantaj, 40 de mii de lei de la un locuitor al Chișinăului: Inșii riscă închisoare de până la 15 ani

Social 15.10.2019 11:06 Vizualizări1328 Autor: Ziarul National


S-au dat drept polițiști au au pretins, prin șantaj, 40 de mii de lei de la un locuitor al Chișinăului: Inșii riscă închisoare de până la 15 ani

Cei trei inși care au mers la ușa apartamentului unui locuitor din Chișinău și au estorcat suma de 40 de mii de lei, dându-se drept polițiști, riscă până la 15 ani de închisoare.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a trimia în judecată cei trei bărbați, care au intrat în casă și l-au maltratat pe stăpân și oaspetele acestuia, cerând 40 de mii de lei.

Făptașii au vârste cuprinse între 25 și 33 de ani. Aceștia au avut o înțelegere prealabilă cu un amic de-al victimei, care urma să intre primul în locuință, cu solicitarea să primească droguri de la acesta, contra plată. Victima a refuzat oferta, dar l-a invitat în apartament, cu intenția să discute un conflict mai vechi.

Însă, odată cu amicul său, în locuință au pătruns și trei pretinși polițiști, care l-au maltratat atât pe stăpân, cât și pe oaspetele acestuia. Agresorii pretindeau că, dacă victima le va oferi suma de 40 000 de lei, aceștia nu o vor denunța că s-ar ocupa de vânzarea drogurilor. „Soluția” însă a fost propusă nu înainte ca pretinșii polițiști să-i jefuiască de bunuri pe cei doi. Ulterior, făptașii i-au răpit și i-au dus într-o fâșie forestieră, unde au continuat să-i maltrateze.

Dacă vor fi găsiți vinovați pentru jaf, șantaj și faptul că au pretins că sunt polițiști, cei trei făptași riscă o închisoare de până la 15 de ani. Aceștia sunt încarcerați.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md