00:34:04 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Înfrângere CATEGORICĂ pentru „Echipa Țării” pe teren propriu. Altman nici NU a venit să dea explicații pentru eșecul de 0-4: „Am decis să-l PROTEJĂM”. Pe suporteri cine îi va proteja?

Sport 15.10.2019 12:05 Vizualizări1850 Autor: Ziarul National
VIDEO // Înfrângere CATEGORICĂ pentru „Echipa Țării” pe teren propriu. Altman nici NU a venit să dea explicații pentru eșecul de 0-4: „Am decis să-l PROTEJĂM”. Pe suporteri cine îi va proteja? Facebook/fmf.md


Echipa națională a R. Moldova a suferit o nouă înfrângere în preliminariile Campionatului European din 2020, 0-4 cu Albania, și probabil va termina pe ultimul loc în grupă, sub amatorii din Andorra. Selecționerul Simion Altman, care promitea că va propulsa echipa pe locul patru, înaintea Albaniei și Andorrei, nici nu a venit la conferința de presă de după meci, ca să dea explicații.

Semion Alman a aliniat un prim 11 cu cinci fundași, în speranța că astfel va putea să-i surprindă pe adversari pe contraatac, însă albanezii au făcut practic tot ce și-au dorit pe teren. La primul gol, lui Cikalleshi i s-a permis să primească mingea, să se întoarcă și să șuteze la rădăcina barei. Fundașii Veaceslav Posmac și Anatol Prepeliță au fost simpli spectatori. Golul doi a fost de cascadorii râsului. Portarul Alexei Koșelev, care a decis că nu are concurență, a greșit lamentabil. Koșelev nu este la prima greșeală, dar staff-ul tehnic a crezut că a fost o întâmplare. Golul trei, la fel, este pe conștiința visătorului Koșelev, care a scăpat balonul printre mâini, la un șut de la 16 metri. Lovitura de grație a fost dată de albanezi în ultimul minut de joc, când Manai a marcat cu călcâiul.

Selecționerul nu a venit la conferința de presă de după meci, pentru că se simțea foarte rău. Acesta a fost observat pe banca tehnică cum își pune mâinile în cap după fiecare gol încasat de echipa noastră.

„Simion Iosivovici a acuzat unele probleme de sănătate și de aceea am decis să-l protejăm”, a declarat după meci secundul Vladimir Țîtkin.

Acesta a adăugat că planul de joc era cu totul altul, însă totul s-a năruit după primul gol. Mai mult, acesta a spus că la scorul de 0-2 s-a pus accentul pe apărare și nu pe ofensivă. „Al doilea gol ne-a determinat să schimbăm tactica. La scorul de 0-2 noi ne-a străduit să punem accentul pe apărare și să surprindem adversarul pe contraatac. Din păcate, greșelile individuale a dat peste cap planul de joc. Vreau să vă spun că toți din echipă își doresc să marcheze și să luăm puncte, dar nu ne reușește, deocamdată, acest lucru”.

Secundul lui Altman a subliniat că nivelul de pregătire al fotbaliștilor din campionatul intern, dar și al celor care joacă în România este slab. „Nu e nivelul de care ar avea nevoie echipa națională. Noi încercăm să identificăm potențiali jucători pentru echipa națională… I-am urmărit pe toți care se putea. Nu cred că un antrenor va decide să-și facă rău sieși. Noi considerăm că fotbaliștii care au fost în teren astăzi sunt cei mai buni la momentul actual. Bineînțeles, cu excepția celor care au refuzat să mai joace pentru echipa națională”, s-a apărat Țîtkin.

De menționat că, după opt partide disputate, naționala noastră are la activ trei puncte și se clasează pe ultimul loc în Grupa H. Echipa noastră a încasat în cele opt meciuri disputate 22 de goluri și a marcat doar două – unul în partida cu Turcia și altul cu Andorra.

Echipa noastră mai are de jucat două meciuri în preliminariile Campionatului European 2020 – cu Franța (14 noiembrie) și Islanda (17 noiembrie).


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md