23:17:06 28.03.2024
Stiri

Cine CONSILIAZĂ fracțiunile parlamentare și conducerea Legislativului: Partidele n-au uitat de persoanele din listele electorale care nu au ajuns în Parlament. Sergiu Sârbu, la PSRM

Politică 15.10.2019 13:42 Vizualizări2693 Autor: Ziarul National
Cine CONSILIAZĂ fracțiunile parlamentare și conducerea Legislativului: Partidele n-au uitat de persoanele din listele electorale care nu au ajuns în Parlament. Sergiu Sârbu, la PSRM


Președintele și vicepreședinții Parlamentului, dar și fracțiunile parlamentare au angajat zeci de consilieri care să le țină agenda și să-i ajute în activitate.

Unii dintre aceștia sunt fie candidați din listele electorale, care nu au ajuns în Parlament după alegerile din februarie curent, fie persoane care s-au împlicat în campania electorală de partea formațiunilor politice sau chiar rude ale unor activiști politici.

Fracțiunea socialiștilor și-a angajat cei mai mulți consilieri până acum - șapte. Ala Ursu-Antoci este șefa de cabinet la socialiști, aceasta fiind a 43-a în lista electorală a PSRM din luna februarie. Anul trecut, Ursu-Antoci a ridicat un salariu lunar de peste 11,4 mii de lei de la Secretariatul Parlamentului.

Subalternii Alei Ursu-Antoci sunt consilierii Ana Novac, Ion Pântea, Sergiu Sârbu (altul decât deputatul democrat - n.r.), Alexandra Tolocico, Romina Ursu și Oleg Ciornîi.

Și socialista Zinaida Greceanîi, șefa Parlamentului, are propriul cabinet, unde șef a ajuns Igor Țurcanu. Greceanîi mai este consiliată de Teodora Vangheli, candidata cu nr. 51 din lista electorală a socialiștilor de la alegerile parlamentare, Nicolae Munteanu și Alexandra Țvircun.

Nici socialistul Ion Ceban, vicepreședinte al Parlamentului, nu se lasă mai prejos. Acesta este consiliat de patru persoane - Inga Ceban, Hristina Răilean, Nelea Rusu și Alina Tabacari, ultima - șefă de cabinet.

Menționăm că șeful Secretariatului Parlamentului este tot un socialist - Adrian Albu, nr. 27 în lista electorală a PSRM de la scrutinul fin februarie. Acesta a deținut anul trecut funcția de consilier al fracțiunii parlamentare a PSRM și a ridicat lunar un salariu de 11 400 de lei.

Fracțiunea democraților are patru consilieri - Igor Batog, Vadim Jora, Stela Nistor (fosta subalternă a lui Pavel Filip la Guvern - n.r.) și Natalia Roșca, ultima șefă de cabinet și nr. 49 în lista electorală a PD de la alegerile parlamentare din februarie curent.

Vicepreședintele Parlamentului din partea democraților, Monica Babuc, i-a angajat drept consilieri pe Vitalie Băbălău (șef de cabinet), Andrei Cojocaru și Maria Găină.

Fracțiunea Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) o are șefă de cabinet pe Cristina Șoldău, iar consilieri - pe Angela Aramă, Roman Cernelea și Victor Cojocaru.

Iar Alexandru Slusari, vicepreședintele Legislativului din partea PPDA, și-a luat-o șefă de cabinet pe fosta liberală Mariana Ambros, cea care a plecat cu scandal de la Primăria Chișinău, după ce a vrut să-și atribuie un apartament cu patru odăi acum câțiva ani, iar pe Natalia Bondarciuc și Cristina Jitari - în calitate de consiliere.

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) are cei mai puțini consilieri - pe Victoria Butuc-Guranda, șefă de cabinet, pe Marcela Adam, care a fost nr. 35 în lista electorală a Blocului „ACUM” la ultimele alegeri parlamentare, dar și pe Inga Tesa. Menționăm că o persoană cu același nume, Iurie Tesa, a fost a 38-a în lista aceluiași bloc de la alegerile parlamentare.

Vicepreședintele Parlamentului din partea PAS, Mihai Popșoi, o are șefă de cabinet pe Silvia Pojoga și este consiliat de Victor Agrici, Roman Andrieș și Gheorghe Hajder.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md