16:03:59 25.04.2024
Stiri

Călătoriile private din Dubai ale fostului șef pe banii „Moldtelecom” l-ar putea băga pe șase ani la închisoare: Ce pedeapsă riscă un membru al PD, pentru că a folosit ilegal un automobil al aceleiași instituții

Anticorupție 15.10.2019 15:52 Vizualizări1757 Autor: Ziarul National
Călătoriile private din Dubai ale fostului șef pe banii „Moldtelecom” l-ar putea băga pe șase ani la închisoare: Ce pedeapsă riscă un membru al PD, pentru că a folosit ilegal un automobil al aceleiași instituții


Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a pornit două cauze penale în privința fostului șef de la SA „Moldtelecom”, Dan Mitriuc, și a unui membru al Partidului Democrat, care a folosit ilegal o mașină de la aceeași instituție, cei doi fiind învinuiți de delapidarea averii străine și abuz de serviciu.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2018 – 2019, un angajat al SA „Moldtelecom”, fiind și membru al unui partid politic, a folosit ilegal automobilul de serviciu, fiind angajat fictiv la companie. Nimeni nu a văzut la serviciu acest business-consultant din Departamentul Logistică, deși acesta a beneficiat de salariu și chiar de mașină de serviciu pe cheltuiala „Moldotelecom”, numai pentru combustibil fiind cheltuite peste 45 de mii de lei. În realitate, această mașină era folosită în scopuri personale.

În acest mod, angajatul respectiv a cauzat un prejudiciu în proporții considerabile și riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 6 ani, spun procurorii.

De asemenea, acuzatorii au stabilit că factorii de decizie ai SA „Moldtelecom”, inclusiv Mitriuc, au mers pe banii întreprinderii, în primăvara anului 2019, în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

CITIȚI și Cum a fost FURAT „Moldtelecom”-ul în ultimii zece ani: Firme-căpușe care înghițeau sute de milioane anual, deplasări în Dubai ale șefilor, angajări fictive și liste-VIP

Anterior, directorul Agenției Proprietății Publice, Eugen Moraru, a dezvăluit că Mitriuc și cu directorul financiar al companiei au călătorit, în perioada 6 - 10 martie curent, în Dubai, din banii companiei - 125 de mii de lei. Aceștia s-au cazat în hotele de lux de pe litoral, unde prețul pentru o noapte de cazare este de 660 de euro, iar prețul biletelor cu avionul pentru cei doi a fost de peste 1 000 de euro, dublu față de prețurile-standard, ceea ce sugerează că șefii au fost însoțiți de jumătăților lor în această călătorie. Deși motivul anunțat pentru „deplasarea de serviciu” în Dubai a fost pentru a face cunoștință cu un dezvoltator IT, nu au fost prezentate date justificative în acest sens.

Procurorii spun că cei doi au cauzat un prejudiciu în sumă totală de peste 120 000 de lei și riscă închisoare de până la 6 ani.

Dosarele sunt gestionate de Procuratura Anticorupție.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md