02:34:54 19.04.2024
Stiri

VIDEO // TRIUMFUL Baletului Național „JOC”, la Sankt Petersburg: „E un adevărat miracol”

Monden 15.10.2019 17:00 Vizualizări3474 Autor: Ziarul National
VIDEO // TRIUMFUL Baletului Național „JOC”, la Sankt Petersburg: „E un adevărat miracol”


Baletul Național „JOC” a ridicat sălile în picioare, în cadrul celei de-a IV-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor, desfășurat săptămâna trecută la Sankt Petersburg, Federația Rusă.

La inaugurarea Festivalului în incinta Muzeului de Etnografie, cei peste 30 de dansatori din R. Moldova, conduși de celebrul coregraf-șef, Evgheni Sandul, au prezentat „Hora răzeșilor”, apoi, la Sala Capela – „Suita bucovineană ” și la închiderea Festivalului, la Sibur Arena, în fața a peste 7 000 de spectatori – „Sărbătoreasca”.

„Peste tot am ridicat sălile în picioare. Adevărat triumf. Se poate vedea și la televizor. Fiecare țară participantă la Festival avea standul său. La standul R. Moldova, maestrul Marin Gheras încânta vizitatorii cu minunatele noastre melodii populare interpretate la nai. Desigur, „Ciocârlia” era pe primul loc. Gazdele au fost deosebit de ospitaliere cu noi. Ne-au organizat excursii la celebrul pod de peste Neva, să admirăm deschiderea acestuia, apoi am vizitat parcul și Palatul Petergof, reședință a țarilor ruși, opera lui Petru I. Am fost bine cazați și serviți la restaurant. Cu ocazia închiderii acestei mari sărbători, directorul Festivalului, Anatoli Nilov, emoționat de pe scenă, a spus referitor la noi că nu poate găsi cuvinte ca să se laude Baletul Național JOC. „Ăto nastoiașcee ciudo!” (E un adevărat miracol – n.r.) și și-a exprimat regretul că noi am absentat, la Sankt Petersburg, timp de 31 de ani. Domnia sa a promis că ne va invita cu o serie de concerte la anul viitor, cu ocazia împlinirii a 75 de la înființarea JOC- ului”, a declarat directoarea Baletului Național „JOC”, Aliona Strâmbeanu.

Participarea Baletul Național „JOC” la cea de-a IV-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor de la Sankt Petersburg, Federația Rusă, a fost susținută financiar de președintele Igor Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md