/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Anchete de serviciu pe numele mai multor șefi de la Poliția de Frontieră

missing
15 octombrie 2019, ora 16:03

Pe numele a patru șefi de la Poliția de Frontieră au fost deschise anchete de serviciu. Este vorba despre şeful adjunct al Direcției regionale Centru și șeful interimar și șefului adjunct ai Direcției regionale SUD și șeful Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic al Direcției regionale Nord.

De ce sunt suspectați?

Potrivit reprezentanților Poliției de Frontieră, şeful adjunct al Direcției regionale Centru și șeful interimar și șeful adjunct al Direcției regionale SUD, sunt suspectați că ar fi organizat vânătoare ilegală în ariile naturale protejate de stat.

La rândul său, șeful Sectorului Poliției de Frontieră Lopatnic al Direcției regionale Nord, ar fi favorizat treceri ilegale ale mărfurilor accizabile peste frontiera de stat. Funcționarul a fost suspendat pe perioada desfăşurării cercetărilor.

La finele lunii septembrie, șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, spunea că peste 60 de anchete de serviciu au fost inițiate în cadrul PF, după ce au fost depistate mai multe ilegalități. Printre acestea se numără: implicarea polițiștilor în alte activități decât cele prevăzute în fișele de post, atribuirea unor responsabilități nespecifice PF și persecutarea polițiștilor care se opuneau sistemului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram