(doc) Valeriu Munteanu cere excluderea din cursa electorală a lui Ion Ceban

Candidatul la funcția de primar al municipiului Chișinău din partea USB, Valeriu Munteanu, a depus o contestație astăzi, la Comisia Electorală Centrală Chișinău, prin care cere anulare înregistrării candidatului din partea PSRM la funcția de Primar General al mun. Chișinău, Ion Ceban, la alegerile locale din 20 octombrie 2019. Motivul contestației este utilizarea de către Ion Ceban (PSRM) a mijloacelor bănești nedeclarate pentru desfășurarea unui concert de Hramul orașului Chișinău.

Foto: UNIMEDIA

Acest anunț a fost făcut de către Valeriu Munteanu, pe pagina sa de Facebook.

„În data de 14 octombrie, începând cu ora 13.00 în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”,Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar general al mun. Chișinău organizează un fastuos concert electoral, cu ocazia hramului orașului Chișinău.

Evenimentul este mediatizat intens de presa afiliată partidului de guvernare PSRM, iar Ion Ceban și-a făcut poze în fața scenei (unde este un banner cu simbolica electorală și sloganele PSRM pentru Chișinău) și a plasat fotografia pe Facebook, la fel concertul este transmis live de mai multe instituții de presă, în titlul evenimentului fiind scris negru pe alb că este un eveniment electoral, spre exemplu AccentTV: „Un concert dedicat Hramului Orașului este organizat de Ion Ceban în scuarul TOB (video)”. Astfel este foarte clar că acesta este un eveniment electoral al socialistului Ion Ceban. Pe scenă au urcat zeci de artiști renumiți din Republica Moldova, ce ridică de obicei mii de euro pentru evoluțiile lor artistice.

Verificând lista de cheltuieli a lui Ion Ceban, ce a fost raportată la CEC constatăm că cheltuielile (de aproximativ 500.000 lei pentru acest concert) nu au fost raportate în nici un fel la autoritatea electorală, constatând astfel, că din nou guvernantul Ion Ceban a utilizat în campanie fonduri financiare nedeclarate, ce provin cel mai probabil din Federația Rusă.

În contextul celor expuse, conform normelor citate și reiterat potrivit art. 75 din Codul electoral, solicităm: - admiterea prezentei contestații și adoptarea unei hotărâri de sesizare a instanței de judecată în ordinea art.75 alin. (5) din Codul electoral, pentru a examina existența temeiurilor de anulare a înregistrării concurentului electoral Ceban Ion candidat la funcția de Primar General al mun. Chișinău la alegerile locale din 20 octombrie 2019 desemnat de către Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, pentru încălcarea prevederilor art. 41, alin. (4) din Codul electoral”, se arată în mesajul de pe rețeaua socială.

Contestație / Sursa:Valeriu Munteanu/facebook
Valeriu Munteanu / Sursa:Valeriu Munteanu/facebook


Pub