Avertizare pentru deținătorii telefoanelor Android: Cele două aplicații care trebuie șterse imediat

PE SCURT

Aplicațiile „Sun Pro Beauty Camera” și „Funny Sweet Beauty Camera”, care pot fi descărcate de pe Google Play Store, pun în pericol buna funcționare a dispozitivului, dar și datele personale ale utilizatorilor, potrivit unui raport publicat de compania de securitate Wandera.

PE LUNG

Cele două aplicații au fost descărcate deja de 1,5 milioane de ori de pe Google Play Store și au primit o avalanșă de recenzii negative. Utilizatorii au semnalat faptul că acestea conțin reclame intruzive, scrie express.co.uk. Oricine instalează „Sun Pro Beauty Camera” și „Funny Sweet Beauty Camera” își expune telefonul la riscul de a fi infectat cu adware.

Adware reprezintă un software care afișează sau descarcă automat materiale publicitare (adesea nedorite) și colectează date despre site-urile pe care le vizitează utilizatorii și ce produse cumpără.

Compania de securitate mobilă Wandera a testat ambele aplicații pe un dispozitiv Android 5.1.1 și a constatat că, chiar dacă acestea nu sunt pornite, pe telefon sunt afișate reclame și promoții la diferite produse care sunt dificil de închis. Respectiv, aplicațiile pot bloca telefonul, descărca bateria sau pur și simplu, infecta complet dispozitivul, care în cele din urmă, nu va mai funcționa.

Un alt detaliu care i-a pus în gardă pe angajații Wandera este faptul că cele două aplicații cer permisiunea să „înregistreze audio în orice moment fără confirmarea utilizatorului”. În plus, s-a mai descoperit că „Sun Pro Beauty Camera” poate să suprapună informații pentru a păcăli utilizatorul să facă click pe ceva ce nu dorește.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare