Cel puțin 35 de oameni au murit în urma taifunului Hagibis, care a lovit Japonia
Externe 14 octombrie 2019, 20:26 | 709

Cel putin 35 de oameni au murit in urma taifunului Hagibis, care a lovit Japonia. Vijelia insotita de ploi torentiale a provocat inundatii devastatoare si alunecari de teren. Potrivit autoritatilor locale, pagubele materiale sunt considerabile.

Hagibis a fost cel mai puternic taifun care a afectat Japonia în ultimele şase decenii, au constatat specialiștii. Vijelia a venit din Pacific, însoţită de rafale cu o viteză de aproape 200 de kilometri la oră. Au urmat ploi torenţiale, care au provocat alunecări de teren şi ieşirea din matcă a peste 20 de râuri. Afectate au fost 15 prefecturi din Japonia, iar aproximativ 100 de mii de locuințe au rămas fără curent electric și apă potabilă. În aceste condiții, zeci de mii de oameni s-au refugiat în adăposturi. Presa anunță că există cel puţin 35 de morţi. Victimele și-au pierdut viața în urma alunecărilor de teren, inundaţiilor care s-au produs în casele lor sau în vehiculele luate de ape. Alți 20 de oameni sunt în continuare dați dispăruți.

Peste 100 de mii de salvatori încearcă acum să ajungă în toate zonele afectate în căutarea persoanelor care au nevoie de ajutor. Premierul ţării, Shinzo Abe, a convocat o reuniune de urgență a Guvernului și a promis ajutoare substanțiale sinistraților. 

Opinia ta contează. Comentează!