Viceguvernatori pe lista demiterilor
Social 14 octombrie 2019, 21:12 | 1313

Doi viceguvernatori ai Bancii Nationale a Moldovei, Aureliu Cincilei si Ion Sturzu, ar urma sa fie revocati din functie pe motiv ca nu au luat masurile necesare pentru prevenirea fraudei bancare. Recomandarea este inclusa in proiectul de hotarare care insoteste raportul Comisiei parlamentare de ancheta pentru elucidarea circumstantelor devalizarii sistemului bancar din Republica Moldova.

În document nu se precizează care ar fi vina sau rolul celor doi viceguvernatori în devalizarea sistemului bancar, dar se menționează faptul că BNM, condusă în acea perioadă de Dorin Drăguţanu, a dus, cităm, "o politică dubioasă în raport cu Banca de Economii". L-am întrebat pe preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă, Alexandru Slusari, care este motivul revocării din funcție a celor doi viceguvernatori ai BNM.

Alexandru Slusari a mai declarat că recomandarea comisiei parlamentare va ajunge pe masa preşedintelui Parlamentului, Zinaida Greceanâi și dacă ea va da curs propunerii, demiterea celor doi şefi de la BNM ar putea avea loc la următoarea şedinţă a legislativului. Totodată, Slusari NU a confirmat informaţiile vehiculate în presă precum că noii viceguvernatori ai Băncii Naţionale ar urma să fie deputatul socialist Vladimir Golovatiuc și o persoană din Blocul ACUM. Slusari spune că acest subiect nu a fost discutat de fracţiunile parlamentare. Precizăm că în proiectul raportului comisiei de anchetă se mai propune examinarea oportunității de revizuire a legii care a pus miliardul furat pe umerii cetățenilor. Am încercat să obținem o reacție la declarațiile lui Alexandru Slusari, dar la telefonul Serviciului de Presă al BNM nu a răspuns nimeni. 

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie