13:33:07 25.04.2024
Stiri

Ivan Diacov spune că va reda Chișinăului aspectul de altădată. Primul BLOC construit ilegal pe care îl va da jos cu BULDOZERUL: „Toți cei care, de la Nicolae Costin încoace, au ocupat fotoliul de primar au fost preocupați doar de propriul buzunar”

Partide/Comunicate 14.10.2019 12:55 Vizualizări852 Autor: Ziarul National
Ivan Diacov spune că va reda Chișinăului aspectul de altădată. Primul BLOC construit ilegal pe care îl va da jos cu BULDOZERUL: „Toți cei care, de la Nicolae Costin încoace, au ocupat fotoliul de primar au fost preocupați doar de propriul buzunar” captură


„Vreau să-i redau Chișinăului aspectul de altădată, cel pe care-l știu eu de când am venit pentru prima data în oraș. Toți cei care, de la Nicolae Costin încoace, au ocupat fotoliul de primar au fost preocupați numai de propriul buzunar”, a declarat candidatul „Partidului Nostru” pentru funcția de primar general al municipiului, Ivan Diacov, în cadrul unor dezbateri desfășurate de organizația neguvernamentală „Primăria MEA”.

Candidatul „Partidului Nostru” a subliniat că principalul său deziderat în calitate de primar general este „eliberarea Primăriei de corupție”: „Asta va fi piatra de temelie în restabilirea funcționalității instituțiilor municipiului Chișinău”.

Totodată, Diacov a adăugat că trebuie de revizuit Planul Urbanistic General (PUG) și stabilit un regim strict al respectării acestuia. „Toate problemele încep de la lege, iar PUG este Biblia Capitalei, cel puțin așa ar trebui să fie. Consilierii împart și vând teren după bunul plac. Hoții se fac de când e Chișinăul, dar legal nu s-a vândut nicio palmă de pământ din 2013. Sarcina noastră e să oprim corupția în Primărie și să construim orașul de la zero”, a punctat Diacov.

Diacov mai spune că pentru aplicarea în practică a ideilor sale de reconstrucție a capitalei își propune să lege o relație durabilă cu mediul de afaceri, căruia vrea să-i asigure condiții sigure de dezvoltare a businessului. „Oamenii de afaceri trebuie să se implice plenar, iar Primăria, să le ofere facilități. Aceștia, la rândul lor, trebuie să aducă proiecte, create cu respectarea PUG”.

În același context, Diacov a menționat că nu este împotrivă ca municipiul Chișinăul să se transforme într-o mare metropolă, cu blocuri supraetajate, dar a subliniat că acest lucru trebuie să se face în strictă conformitate cu prevederile Planului Urbanistic General.

„Blocurile multietajate, ridicate haotic acolo unde se eliberează o parcelă, prezintă pericol sporit, pentru că trăim într-o zonă seismică. În al doilea rând, acolo unde se construiesc acestea nu este infrastructură: grădinițe, parcări, trotuare. Această concentrare mare de populație în locuri mici creează probleme chișinăuienilor. Pe str. Ion Luca Caragiale se ridică un bloc cu 9 etaje, direct pe trotuar. Lumea se judecă și nimeni nu face nimic. Acel bloc se numără printre primele pe care o să le dau jos cu buldozerul”, a promis Diacov.

În ceea ce privește soarta „Stadionului Republic”, Diacov consideră că terenul pe care se află acesta trebuie să rămână în proprietatea statului, iar în locul stadionului să fie creat un parc multifuncțional sau chiar un „Disneyland moldovenesc”.

La dezbaterile desfășurate de organizația neguvernamentală „Primăria MEA” au participat în total șapte candidați la funcția de primar al Chișinăului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md