Trump vrea să impună sancțiuni economice Turciei din cauza incursiunii în Siria

by D M
Distribuiti mai departe...

Administratia presedintelui american, Donald Trump, se pregateste sa impuna sanctiuni economice Turciei, cel mai devreme in aceasta saptamana, din cauza incursiunii acesteia in nordul Siriei, unul dintre putinele instrumente de actiune avute la dispozitie de Statele Unite impotriva acestei tari, aliat in cadrul NATO.

Folosirea armatei americane pentru oprirea ofensivei turce impotriva luptatorilor kurzi care sunt aliati ai SUA nu a fost niciodata o optiune, au declarat oficiali din domeniul apararii, iar Trump a cerut, duminica, Pentagonului sa inceapa o retragere „deliberata” a tuturor trupelor americane din nordul Siriei, transmite Reuters.

Dupa ce secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a declarat, vineri, ca Trump a autorizat noi sanctiuni „foarte puternice” impotriva Turciei, administratia a parut pregatita sa inceapa sa puna in practica amenintarea lui Trump de a distruge economia turca.

In timp ce sanctiunile par a fi cel mai puternic instrument de descurajare a Turciei, Statele Unite si aliatii lor europeni ar putea interzice si vanzarile de arme si ar putea recurge la amenintarea cu procese pentru crime de razboi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.