Actorul american Robert Forster a murit la 78 de ani

Actorul american Robert Forster, care a obţinut o nominalizare la Oscar pentru interpretarea sa în filmul „Jackie Brown” (1997), a murit vineri la 78 de ani în Los Angeles (SUA), potrivit informaţiilor acordate de agentul său site-ului de specialitate The Hollywood Reporter, relatează EFE, transmite Agerpres.

Foto: https://www.nytimes.com

Robert Forster (Rochester, 1941) a murit în urma unui cancer cerebral. Decesul actorului a avut loc în aceeaşi zi în care a fost lansat pe Netflix 'El Camino', filmul derivat din serialul 'Breaking Bad', în care Forster a avut unul dintre ultimele sale roluri.

Deşi a avut o lungă carieră, atât în cinema cât şi în televiziune, Forster este cunoscut de marele public mai ales după de Tarantino i-a oferit un rol memorabil în filmul „Jackie Brown”. Într-o distribuţie condusă de actriţa Pam Grier, în care mai figurau vedete precum Samuel L. Jackson sau Robert De Niro, Forster a ştiut să strălucească discret şi a fost nominalizat la premiile Oscar la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar.

Până la urmă preţioasa statuetă i-a revenit lui Robin Williams pentru rolul său din „Good Will Hunting” (1997).

Participarea sa în filmul lui Tarantino a dat un nou suflu carierei lui Forster, care a primit apoi roluri în filme importante din partea unor cineaşti reputaţi precum Gus Van Sant în „Psycho” (1998), sau David Lynch în „Mulholland Drive” (2001) şi în cea de-a doua etapă a serialului „Twin Peaks”.

Forster şi-a lăsat de asemenea amprenta asupra unor filme ca „Me, Myself & Irene” (2000), „Human Nature” (2001), „Charlie's Angels: Full Throttle” (2003), „Lucky Number Slevin” (2006), sau „The Descendants” (2011).

El a avut şi un rol mic dar important în deznodământul serialului „Breaking Bad”, în care au jucat Bryan Cranston şi Aaron Paul.


Pub