California a devenit primul stat care a interzis comercializarea și fabricarea noilor articole din blană

Guvernatorul din California, Gavin Newsome, a semnat o lege care interzice vânzarea și fabricarea de noi produse din blană naturală și al treilea stat, care va renunța la majoritatea animalelor din spectacolele de circ, potrivit site-ului web al guvernatorului, scrie NBC News.

Foto: https://abc7.com

Legea interzice fabricarea, vânzarea, donarea, schimbul de produse din blană în stat. Interdicția se aplică hainelor, pantofilor, genților, pălăriilor și brelocurilor. Legea va intra în vigoare în 2023, scrie meduza.io.

„California este un lider atunci când vine vorba de bunăstarea animalelor, iar astăzi această conducere include interzicerea vânzării de blană", a declarat Newsom într-un comunicat, transmite NBC.

„Dar facem mai mult decât atât. Facem o declarație lumii că animalele sălbatice frumoase, cum ar fi urșii și tigrii, nu au loc pe firele de trapez sau să sără prin flăcări”, a mai adăugat guvernatorul.

În ultimii ani, aproape toate casele mari de modă au refuzat să folosească blană naturală. Printre ei se numără Armani, Prada, Calvin Klein, Hugo Boss, Ralph Lauren și Gucci.


Pub