(VIDEO) Un taifun ucigaș și un cutremur puternic au afectat Japonia

by D M
Distribuiti mai departe...

Şapte persoane au murit și alte 15 sunt date dispărute după cel mai puternic taifun care a lovit Japonia în ultimele decenii, paralizând Tokyo, provocând revărsarea râurilor care au dus la evacuarea a milioane de oameni înainte de a se îndrepta spre coasta de nord-est a Japoniei, relatează Mediafax.

Taifunul Hagibis era așteptat să se îndrepte spre mare duminică seară, după ce s-a abătut pe coasta de nord-est și pe insula nordică Hokkaido.

Şapte oameni au murit în prefecturile Chiba, Gunma, Kanagawa și Fukushima din jurul lui Tokyo, a informat televiziunea publică NHK. Printre aceștia se număra un bărbat de 60 de ani care a fost găsit fără semne vitale într-un apartament inundat din Kawasaki, a transmis NHK, iar 15 persoane au fost date dispărute duminică dimineaţă.

Autoritățile au emis avize și ordine de evacuare pentru peste şase milioane de oameni în Japonia, în timp ce furtuna a dezlănțuit cele mai puternice ploi și vânturi în ani. Aproximativ 100 de răniţi au fost raportaţi până acum, în timp ce peste 270.000 de gospodării au rămas fără curent electric, a anunţat NHK.

Este cea mai puternică furtună care va lovi Tokyo din 1958, a adus precipitații record în multe zone, inclusiv în localitatea Hakone, în ultimele 24 de ore.

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit Tokyo la scurt timp după aceea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.