image
Sursa foto: CNN

Povestea câinelui pitbull-erou care a murit în timp ce proteja doi copii de un șarpe veninos

Un câine pitbull a murit în timp ce încerca să protejeze copiii unei familii americane din Florida de un șarpe veninos, informează CNN, citat de Digi24.

Unul dintre copii, Oriley, un băiat de 10 ani, se juca în curte, în momentul în care câinele pitbull s-a năpustit brusc spre el. Câinele a trecut însă de el și a atacat ceva ce, la prima vedere, părea a fi o frânghie dar care, în realitate, s-a dovedit a fi un șarpe coral.

În timp ce câinele se lupta cu șarpele în iarbă, un alt băiat, de 11 ani, tocmai ieșise în curte pentru a-i aduce apă câinelui. În acel moment, pentru a ține șarpele la distanță de copii, pitbull-ul a încercat să strivească șarpele cu propria sa greutate.

În cele din urmă, câinele Zeus a decapitat, practic, șarpele. În timpul luptei, pitbull-ul a fost, însă, mușcat de patru ori.

Părinții au dus pitbull-ul de urgență la o clinică veterinară din zonă, unde i s-a administrat pe loc ser ani-venin.

Din păcate pentru câine, era prea târziu. Zeus nu a mai putut fi salvat și a murit a doua zi.

„Am început să plâng”, a spus Gary Richardson, tatăl copiilor. „Copiii s-au trezit și ei și, când m-au văzut, au început să plângă și ei”, a spus Gary, care a adăugat că îl consideră pe Zeus „un erou”.

„Dacă nu ar fi fost el, e foarte posibil ca unul dintre copiii mei să nu mai fi fost în viață”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: