(video) Codreanu cere demisia șefilor CEC și CECE, după ce Curtea Supremă a decis neadmiterea sa în cursa electorală

Ruslan Codreanu solicită demisia șefului Comisiei Electorale Centrale, dar și a șefului Consiliului Electorale de Circumscripție Electorală, după ce ieri Curtea Supremă de Justiție a invalidat 797 de semnături colectate de Codreanu și care nu au fost acceptate de CECE.

Foto: UNIMEDIA

„Ieri Curtea Supremă de Justiție a hotărât să mă scoată din cursă. Cu ușile închise, mai întâi trebuia să fie la 11:00, după au schimbat judecătorii mai utili pentru ei și au amânat pentru ora 16:00.

Pentru ca în final, CSJ să facă copy paste la hotărârea Judecătoriei Râșcani. Fără a lua în calcul nici un punct din hotărârea Curții de Apel de 20 de pagini, cu explicații logice și coerente.

CEC nu au participat la nici o ședință de judecată, doar au știut când să depună sesizare la CSJ, fiind clar că acționează după directive și indicații clare”, a spus Codreanu.

„Cineva crede că a câștigat. Ați fost învinși de propriul sistem. Poate și aveți intenții bune, dar schimbările se fac altfel. Nu numiți persoane politice în organele electorale”, a mai adăugat Ruslan Codreanu.

Codreanu a spus că va face un anunț separat privind candidatura celui pe care-l va susține în cursa electorală pentru primăria Chișinău.

Ieri, Curtea Supremă de Justiție a confirmat decizia CECE de a anula 797 de semnături din cele peste 10.000 colectate de Ruslan Codreanu pentru a se putea înregistra în calitate de candidat independent pentru funcția de primar al capitalei.

Reamintim că Ruslan Codreanu a reușit să adune cele zece mii de semnături necesare pentru susținerea sa în calitate de candidat independent la șefia capitalei, însă Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a anulat 1.200 de semnături din cele 10.454 adunate de Codreanu.


Pub