(video) Șofer, prins beat la volan, a rămas fără permis de conducere: Prezenţa alcoolului în aerul expirat, 1,27 mg/l

Un șofer a rămas fără permis de conducere, după ce a fost depistat în stare avansată de ebrietate de către inspectorii de patrulare. Bărbatul a fost oprit ieri, de polițiști, în sectorul Botanica, iar din imaginile difuzate de poliție, se vede cum acesta avea dificultăți de a ieși din mașină.

Foto: INP

Şoferul autovehicului a fost stopat pentru verificări, moment în care poliţiştii au simţit un miros puternic de alcool şi vizibil în starea avansată de ebrietate.

Acesta a fost condus la Dispensarul narcologic, supus testului alcoolscopic, aparatul Drager a confirmat prezenţa alcoolului în aerul expirat, acesta fiind de 1,27 mg/l. Bărbatul, în vârstă de 38 ani, a rămas fără permis de conducere şi urmează să fie supus tuturor procedurilor legale.

În perioada 4-10 octombrie, 4 761 de încălcări ale RCR au fost documentate de inspectorii de patrulare.

Inspectorii de patrulare au înlăturat de la volanul unităţilor de transport 124 de şoferi în stare de ebrietate, 113 dintre ei erau în stare de ebrietate avansată.

În perioada de referinţă pe teritoriul ţării s-au produs 46 de accidente rutiere grave, soldate cu 8 persoane decedate şi 66 traumatizate.


Pub