Armata turcă a bombardat o unitate americană în nordul Siriei

Tensiunile escaladează în nordul Siriei, invadat de armata turcă: o unitate a trupelor speciale americane a intrat sub bombardamentul artileriei Turciei, în pofida tuturor apelurilor de încetare a ofensivei militare, transmite rfi.ro.

Foto: Washington Times

"Trupele americane din vecinătatea localităţii siriene Kobani au intrat sub foc de artilerie dinspre poziţiile turceşti, în jurul orei locale 21, pe dată de 11 octombrie", a transmis un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Washingtonul susține că bombardamentul a fost atât de intens, încât unitatea americană a fost la un pas să riposteze.

Turcia, care vânează milițiile kurde pe care le consideră teroriste, s-a apărat și a transmis că ar fi fost luate măsuri de precauție înainte de a se deschide focul.

Statele Unite au avertizat anterior Turcia să oprească operațiunile militare din nordul Siriei. Washingtonul amenință cu sancțiuni administrația lui Recep Tayyip Erdogan, dacă nu stopează ofensiva, relatează Reuters.

Ofensiva militară împotriva kurzilor din nordul Siriei a început miercuri, iar Ankara susține că dorește să creeze o zonă de securitate, de-a lungul frontierei. YPG este o miliție kurdă susţinută de ţările occidentale, parteneră în lupa contra jihadiștilor ISIS, însă calificată drept „grupare teroristă” de către Ankara.


Pub