Mai multe produse alimentare care fac parte din alimentația noastră și care sunt extrem de nocive vor dispărea, începând cu 1 aprilie 2021, potrivit unui nou regulament aprobat de Comisia Europeană.
Printre alimentele care nu se vor mai putea găsi pe rafturile magazinelor europene peste doi ani se numără margarina, produsele de tip fast food, mezelurile, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiții, popcornul pentru microunde, supele la plic, chipsurile și mâncarea semi-preparată, scrie ziarulunirea.ro.
Oficialii UE își propun prin această inițiativă legislativă ca cetățenii să aibă o dietă alimentară cât mai echilibrată și sănătoasă. Astfel, toate statele membre UE vor fi nevoite să limiteze cantitatea de acizi grași din alimentele de pe piață. Toate produsele care nu se încadrează noilor norme vor dispărea până în 2021.
Conform regulamentului, statele trebuie să reducă cantitatea de acizi trans la maximum 2 grame la 100 de grame de grăsime din conținutul produselor alimentare. Acest tip de acizi este responsabil pentru cele mai multe boli cardiovasculare, cazuri de diabet, cancer și Alzheimer.
Din cauza acestor boli, anual, în Europa mor 50 000 de oameni.