CNPF a suspendat licența companiei „Klassika Asigurări”, care aparține lui Ilan Șor

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) anunță că a suspendat pe un termen de șase luni licența companiei ”Klassika Asigurări”, care aparține lui Ilan Șor.

Foto: TV8

„O situație gravă se atestă în cadrul ”Klassika Asigurări” SA, aflată, din 29 iulie 2019, în procedură de remediere financiară - prin administrare specială provizorie -, introdusă din considerentele cuantificării unui pericol iminent de insolvabilitate a Companiei, fiind atestate mai multe operațiuni dubioase și suspecte privind extragerea mijloacelor financiare din cadrul entității de către foști factori decizionali ai asigurătorului. Toate materialele aferente controlului au fost remise organelor de drept pentru luare de atitudine potrivit Legii.

CNPF a prescris acționariatului „Klassika Asigurări” SA să înstrăineze pachetul de acțiuni deținut în termen de trei luni.

Decizia de suspendare a licenței a fost luată cu scopul de a asigura condițiile optime de conservare a valorii activelor, precum și în vederea protejării intereselor și drepturilor asiguraților și beneficiarilor asigurării”, anunță CNPF.

Și la „Moldova-Astrovaz” SA a fost introdusă procedura de remediere financiară, urmare abaterilor și neregulilor depistate în cadrul controlului, precum și neeliminării în termen a deficitului semnificativ de active.

Potrivit planului de remediere financiară, aprobat de către acționarul asigurătorului, Compania preconizează să majoreze capitalul social până la finele acestui an, precum și să întreprindă o serie de măsuri (reducerea cheltuielilor, eliminarea deficitului de active, limitarea subscrierilor ”Carte Verde”), scopul cărora este de a stabiliza situația economico-financiara a entității.


Pub