(video) Octavian Țîcu cere crearea unei Comisii de anchetă „pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie comise de Igor Dodon”

Octavian Țîcu va iniția un proiect de hotărâre pentru constituirea unei Comisii de anchetă „pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie comise de președintele Igor Dodon”.

Foto: UNIMEDIA

„Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, din care ar rezulta că președintele Republicii Moldova ar fi primit sume impunătoare de bani din Federația Rusă pentru a finanța activitatea unor partide politice și pentru a promova interesele rusești în Republica Moldova, este necesară inițierea unei anchete pentru elucidarea unor circumstanțe de fapt și de drept în acest caz”, se scrie în nota informativă a proiectului.

„Având în vedere că instituțiile de drept nu au făcut nimic pentru elucidarea faptelor, considerăm necesară intervenția Parlamentului”, a mai declarat Țîcu, care candidează pentru șefia capitalei.

Pe de altă parte, Președinția declară că nu va comenta agitația electorală.

În septembrie, procurorii anticorupție au aunțat că nu au identificat nicio acțiune care ar constitui element de finanțare ilegală a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

Într-un răspuns pentru Ziarul de Gardă, Procuratura Anticorupție (PA) susține că la 8 iulie 2019 a fost emisă o ordonanță de refuz în pornirea unui dosar penal, deoarece „nu s-au confirmat acțiuni de finanțare ilegală a PSRM” după verificările efectuate drept urmare a apariției în public a înregistrării video a discuției dintre președintele Igor Dodon, fostul lider al PDM, Vladimir Plahotniuc, și fostul vicepreședinte la PDM Serghei Iaralov.

Pe 8 iunie 2019, în plină criză politică, una dintre televiziunile deținute de fostul lider al democraților a publicat mai multe secvențe ale negocierilor dintre șeful statului și Vlad Plahotniuc privind formarea unei alianțe de guvernare.

Președintele Igor Dodon a spus, atunci, că discuțiile purtate cu Plahotniuc au fost un joc politic, iar video-ul despre sumele de bani oferite de Rusia reprezintă un montaj..


Pub