STOP alcool la volan! „Nu fi complicele unei tragedii”. Dacă vezi un șofer care conduce beat, anunță poliția la linia telefonică specială

STOP alcool la volan! Poliția Națională a lansat linia telefonică 067 112 902, destinată exclusiv sesizării cu privire la cazurile de conducere a automobilelor în stare de ebrietate alcoolică.

Foto: UNIMEDIA

Poliția face un apel către toți cetățenii, să nu fie indiferenți dacă sunt martori ai unor tentative de conducere a automobilului sub influența alcoolului și să anunțe imediat legii.

„Anunță Poliția și nu fi complicele unei tragedii! Ci salvează viața șoferului, pietonului întâlnit în cale sau unei familii care se deplasează cu mijlocul de transport regulamentar. Să contribuim împreună la un trafic în siguranță!”, se menționează într-un comunicat al instituției.

Totodată, Poliția Națională îi încurajează pe toți cei care sunt martori ai altor fapte ilicite, să le sesizeze imediat, la numărul unic de urgență 112.

STOP alcool la volan / Sursa:politia.md

Reamintim că în urma numeroaselor accidente produse în ultima perioadă și soldate cu persoane decedate și zeci de răniți, a fost convocată ședința Consiliului Național pentru Securitatea circulației rutiere. Guvernul urmează să vină cu un plan de intervenție ce prevede modificarea Codului Contravențional și a Codului Penal, astfel încât pentru anumite contravenții să fie înăsprite pedepsele. Astfel, una dintre propunerile ce urmează a fi discutate este ca șoferilor prinși băuți la volan să le fie confiscat mijlocul de transport. Totodată, vor fi inițiate mai multe campanii de sensibilizare „STOP alcool la volan” și vor continua operațiunile „Nopțile albe”, „Viteza”, „Semaforul”, „Pietonul” și altele.

De menționat că în primele nouă luni ale acestui an au fost întregistrate 1.862 de accidente rutiere soldate cu 185 de persoane decedate și altele 2.194 - traumatizate.


Pub