CSJ a decis: Ruslan Codreanu NU va fi înregistrat în calitate de candidat pentru funcția de primar al capitalei

Curtea Supremă de Justiție a decis că CEC a avut dreptate când a anulat 797 de semnături din cele peste 10.000 colectate de Ruslan Codreanu pentru a se putea înregistra în calitate de candidat independent pentru funcția de primar al capitalei la alegerile din 20 octombrie.

Foto: UNIMEDIA

„Cu ușile închise și cu directive clare, Curtea Supremă de Justiție a decis că CEC a avut dreptate când au anulat 797 de semnături pentru că pixul a fost de culori diferite. Aparent trebuia de folosit doar roșu sau galben!”, a anunțat Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook.

„Se simt ”schimbările” în Moldova! Folosim resursele administrative. Eliminăm candidații incomozi prin mijloace judiciare și anulăm 797 de oameni și decizia acestora de a vrea altceva. Vă las pe voi să faceți concluziile. Eu știu și sunt convins că cetățenii așteaptă rezolvarea problemelor serioase cu care se confruntă zilnic, nu răfuielile voastre politice! Și pe asta mă voi concetra în continuare”, a mai adăugat Codreanu.

Ruslan Codreanu nu va fi înregistrat în cursa electorală / Sursa:facebook.com/rucodreanu

Și deputatul fracțiunii PAS în Parlament Radu Marian și-a expus opinia vizavi de decizia CSJ. „Extrem de regretabilă decizia Curții Supreme de Justiție de a nu-l înregistra pe Codreanu - încă o pată neagă pentru justiția din Republica Moldova! Sper să anulăm în curând în Parlament această obligativitate absurdă pentru candidații independenți de a colecta 10.000 de semnături într-un timp atât de scurt”, a menționat Radu Marian.

Radu Marian despre decizia CSJ / Sursa:facebook.com/ContactRaduMarian

Reamintim că Ruslan Codreanu a reușit să adune cele zece mii de semnături necesare pentru susținerea sa în calitate de candidat independent la șefia capitalei și s-a înregistrat la CEC. Ulterior, la 26 septembrie, Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a anulat 1.200 de semnături din cele 10.454 adunate de Codreanu.

Ultimul a depus o contestare la CEC, care însă a fost respinsă, ceea ce l-a făcut să atace în judecată neînregistrarea sa în cursa electorală, însă prima instanță nu i-a dat câștig de cauză. Codreanu a mers mai departe, la Curtea de Apel, care la 8 octombrie a anulat hotărârea de neînregistrare în cursa electorală. Pentru că CEC refuza să îl înscrie pe Ruslan Codreanu în cursa pentru fotoliul de primar de Chișinău, acesta s-a adresat Curții Supreme de Justiție.


Pub