17:43:48 28.03.2024
Stiri

GEST // Președintele Federației „WAK-1F” Moldova a donat 20 000 de lei pentru îmbunătățirea condițiilor la SPITALUL din Cărpineni: „O mare parte din sufletul meu a rămas aici, acasă, la Cărpineni”

Sport 11.10.2019 12:52 Vizualizări11132 Autor: Ziarul National
GEST // Președintele Federației „WAK-1F” Moldova a donat 20 000 de lei pentru îmbunătățirea condițiilor la SPITALUL din Cărpineni: „O mare parte din sufletul meu a rămas aici, acasă, la Cărpineni” allfun.md


Președintele Federației „WAK-F1” Moldova și conducătorul Clubului „LION FIGHT ACADEMY”, Octavian Orheianu, consideră că nu trebuie să ne uităm rădăcinile și să ajutăm pe alții atunci când ne permitem asta. Fiind originar din satul Cărpineni, raionul Hâncești, Octavian Orheianu a donat 20 de mii de lei pentru implementarea proiectului: „Crearea bunelor condiții la Spitalul Cărpineni”.

„Indiferent de cărările pe care m-a purtat viața, o mare parte din sufletul meu a rămas aici, acasă, la Cărpineni. Am decis să fac această donație, pentru că nu vreau să trăiesc vremuri în care le voi spune copiilor mei: „Aici a fost cândva… ceva”. Dimpotrivă, vreau ca ei fie mândri că părinții lor au contribuit la supraviețuirea acestui spital. Și mai vreau ca oamenii de aici, din Cărpineni, să sufere mai puțin și să fie tot timpul sub grija halatelor albe cărora le mulțumesc pentru dedicație și devotament”, a declarat Octavian Orheianu pentru ziarul Expresul.

Donația e mai mult decât binevenită, mai ales că, la finele lunii iulie, spitalul respectiv risca să fie închis, din motivul că nu ar „îndeplini standardele de bază de evaluare și acreditate pentru spitale”, potrivit unui document al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

După o vizită în teritoriu a ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, s-a decis, totuși, ca spitalul să-și continue activitatea. Ministra a declarat atunci că „spitalul din Cărpineni este modelul ideal al unui spital comunitar”.

Anual, aici sunt tratați circa 3 500 de pacienți. De notat că anume la Cărpineni există singurul spital rural din Republica Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md