09:23:40 25.04.2024
Stiri

Un deputat al Blocului „ACUM” cere investigarea lui Dodon pentru „TRĂDARE DE PATRIE”: „Plahotniuc a fost anunțat în căutare, la fel ca și Șor…A rămas Igor Dodon din troika care a uzurpat puterea și a CAPTURAT statul”

Politică 11.10.2019 15:59 Vizualizări2547 Autor: Ziarul National
Un deputat al Blocului „ACUM” cere investigarea lui Dodon pentru „TRĂDARE DE PATRIE”: „Plahotniuc a fost anunțat în căutare, la fel ca și Șor…A rămas Igor Dodon din troika care a uzurpat puterea și a CAPTURAT statul”


Deputatul Blocului „ACUM”, Octavian Țîcu, a semnat o inițiativă legislativă cu privire la crearea unei Comisii de anchetă pentru a investiga acțiunile comise de șeful statului Igor Dodon, prin prisma „trădării de patrie”.

Țîcu a amintit că toți deputații PAS și PPDA au semnat, pe 21 februarie curent, un angajament public, prin care au promis alegătorilor că nu vor face niciun fel de alianțe cu PD, PSRM, Partidul „ȘOR” etc.

„Vlad Plahotniuc este anunțat în căutare, la fel ca și Șor. A rămas Igor Dodon și, în conformitate cu acest angajament semnat de colegii din Blocului „ACUM”, în conformitate cu art. 73 din Constituție, inițiez cu titlu de inițiativă legislativă proiectul de hotărâre a Parlamentului cu privire la instituirea unei comisii de anchetă pentru investigarea acțiunilor de trădare de patrie comise de Igor Dodon”, a declarat astăzi Țîcu, în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit acestuia, această Comisie trebuie formată după ce în presă au apărut informații că Igor Dodon ar fi primit sume impunătoare de bani din Federația Rusă pentru a finanța partide politice și a promova interesele rusești în R. Moldova.

„Prin acțiunile sale, președintele Igor Dodon a încălcat în mod grav prevederile constituționale care stipulează că R. Moldova este un stat suveran, independent, unitar și indivizibil. Șeful statului a încălcat inclusiv jurământul pe care l-a dat în fața cetățenilor. Având în vedere că instituțiile de drept nu au desfășurat nicio acțiune în vederea elucidării acestor fapte, considerăm necesară intervenția Parlamentului, întrucât acesta este organul reprezentativ suprem al poporului R. Moldova”, a argumentat Octavian Țîcu.

CITIȚI și VIDEO EXPLOZIV // Igor Dodon îi promite lui Plahotniuc că Rusia îi va ÎNCHIDE DOSARELE penale, în cazul în care este semnat acordul de FEDERALIZARE a R. Moldova

CITIȚI și VIDEO // Igor Dodon insistă pe lângă Plahotniuc privind FEDERALIZAREA R. Moldova

Citește și: Noi IMAGINI VIDEO cu președintele Dodon, care ar cere bani de la Plahotniuc pentru întreținerea PSRM: „La noi câte 600-700 de mii pe lună…”

Deputatul i-a îndemnat pe colegii săi din PAS și PPDA să semneze această inițiativă, pentru ca să fie înregistrată la secretariatul Parlamentului.

Amintim că, în iunie curent, potrivit unor imagini apărute la Publika TV, Igor Dodon a mers la sediul PD cu un document, scris în limba rusă, care prevedea principiile de bază pentru formarea unei coaliţii. Printre acestea se număra alegerea următorului președinte din rândurile PSRM , iar actualului șef al statului să-i fie acordate atribuţiile de până în 2016, inclusiv controlul asupra SIS. De asemenea, Dodon a cerut ca socialiştilor să le revină fotoliul de ministru de Interne, cel al Apărării, al Finanțelor, funcţia de ministru de Externe, al Educației, dar şi de vicepremier pentru Reintegrare. Una dintre prevederi se referea la federalizarea R. Moldova.

Totodată, în cadrul discuțiilor cu Vlad Plahotniuc, Dodon a declarat că primea lunar din Federația Rusă sume între 700 mii și un milion de dolari pentru întreținerea partidului.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md