/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

200 de mii de doze de vaccin antigripal vor ajunge în țară până la sfârșitul lunii octombrie

missing
11 octombrie 2019, ora 18:17

200 de mii de doze de vaccin antigripal urmează să ajungă în țară până la sfârșitul lunii octombrie. Ulterior,  vor fi distribuite în raioane pentru a începe procesul de imunizare. 

Ștefan Gheorghiță, șef al Secției supraveghere epidemiologică a gripei și infecțiilor respiratorii acute de la ANSP, a declarat pentru IPN că prioritar vor fi vaccinate persoanele cu risc sporit de îmbolnăvire. Este vorba despre persoane cu maladii cronice, lucrători medicali, polițiști, militari.

Jumătate din dozele de vaccin sunt donate de Centrul de Vaccinări Echitate din SUA, care este un program al „The Task Force for Global Health”/PIVI, iar cealaltă jumătate  este procurată sursele CNAM.

Potrivit unui comunicat de presă al ANSP, imunizarea împotriva gripei reduce riscul de îmbolnăvire, de apariție a formelor severe de boală și a deceselor cauzate de gripă. Pentru a preveni îmbolnăvirea de gripă, se recomandă adresarea la medic la apariția primelor simptome de boală compatibile cu gripa, izolarea bolnavilor la domiciliu, în caz de necesitate –  spitalizarea, evitarea contactului cu bolnavii, dar și o igienă personală corespunzătoare, inclusiv igiena mâinilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram