/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Opinia Comisiei de la Veneția: „Membrii CSM nu pot fi revocați dacă pierd încrederea judecătorilor”

missing
11 octombrie 2019, ora 20:24

Comisia de la Veneția s-a expus astăzi cu privire la inițiativa de revocare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii și a spus ferm că mandatul acestora trebuie respectat. O revocare nu poate avea loc în baza pierderii încrederii judecătorilor, așa cum s-a întâmplat la Chișinău, la Adunarea Generală a Judecătorilor din 27 septembrie.

Despre această opinie a Comisiei de la Veneția a scris ministra Justiției, Olesea Stamate, care a prezentat proiectul de reformă a justiției în fața comisiei.

Totodată, Comisia de la Veneția a considerat că ar fi oportună evaluarea membrilor CSM la începutul exercițiului de evaluare a judecătorilor.

Instituția a venit cu mai multe recomandări pentru Guvern, referitoare la reforma justiției pe care a pregătit-o, care vizează în special Curtea Supremă de Justiție. Olesea Stamate susține că recomandările vor fi luate în calcul, proiectul va fi ajustat și pregătit  pentru o ulterioară adoptare.

Vedeți mai jos ce recomandări a făcut Comisia de la Veneția.

Comisia de la Veneția s-a expus pe marginea reformei justiției. Ce recomandări a primit Guvernul

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram