/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Un fost viceministru îi recomandă lui Codreanu să se adreseze la CtEDO: „Șmecheria asta nu va trece fără consecințe”

missing
11 octombrie 2019, ora 20:45

Fostul viceministru al Afacerilor Externe, Iulian Groza, îi recomandă lui Ruslan Codreanu să se adreseze la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) după ce a fost exclus din cursa electorală pentru funcția de primar al Chișinăului. Groza crede că decizia Curții Supreme de Justiție, care a anulat hotărârea Curții de Apel Chișinău, ar fi fost influențată politic.

Nu am cuvinte. Să nu-mi spuneți că decizia de azi de la CSJ, însoțită de un iz puternic de „schimbare” propulsat de instituțiile publice „decapturate”, nu este motivată politic. Este. Și foarte curând ne vom convinge cu toții. Dragă Ruslan, eu știu că lupta ta de-abia începe. CEDO și alte instituțiile europene, inclusiv UE care veghează respectarea drepturilor și valorilor democratice, așteaptă un răvaș de la tine”, a scris Groza pe Facebook.

Acesta a lăsat să se înțeleagă faptul că, în spatele deciziilor de judecată ar sta Partidul Socialiștilor: „Dragă Ion, (n.r. Ion Ceban) pot să te felicit anticipat cu această ocazie! Strategia e pe cale să fie implementată cu succes”.

Fostul viceministru crede că vor apărea consecințe, după excluderea unui candidat din campania electorală.

„Toți cei care cred că șmecheria asta va trece fără consecințe greșesc. Le vom observa cu toții”, a atenționat Iulian Groza.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram