/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Cum a fost prima conferință de presă la „casa nouă” a PDM. Tribuna, pusă direct pe asfalt

11 octombrie 2019, ora 22:31

Fără o sală specială și prompter imens, democrații au susținut prima conferință de presă din sediul în care s-au mutat recent. Au vorbit, în mare parte, despre atacurile la care sunt supuși de când au pierdut puterea. Briefingul de presă a fost susținut chiar în curte, tribuna fiind pusă direct pe asfalt. E prea frumos afară ca să stea în clădire, a explicat un democrat.

Democrații au anunțat în septembrie că au revenit la sediul vechi, mai modest, de pe strada Tighina, iar astăzi au invitat presa pentru prima dată la casă nouă.

Au făcut și puțină reparație. Dacă la ultima filmare, de acum câteva săptămâni, la intrare erau gropi, acum găurile au fost acoperite cu pietriș. În schimb, curtea sediului a fost închisă, iar mașinile democraților sunt ferite de privirile curioșilor de o poartă înaltă. Această poartă se deschide doar pentru membrii PD.

În curte, au o grădină și se pot relaxa la un foișor. Schimbările nu se opresc aici. Nu mai există nicio intrare special destinată pentru noi, cei din presă, iar ușile nu mai sunt blocate cu un card de acces.

Democrații au organizat conferința de presă direct în curte, tribuna fiind instalată pe asfalt, iar în loc de prompterul performant s-au folosit de foi, pentru a-și rosti discursurile.

VEACESLAV NEDELEA, PREȘEDINTELE ORGANIZAȚIEI TERITORIALE PDM BUIUCANI

– Nu este o sală? Timpul este extraordinar, ar fi fost culmea să fi stat acolo (n.r. în sala de presă). Aici este mai ok, avem o sală, toate condițiile. – Aveți o sală de presă? – Nu știu, dacă este amenajată pentru presă, eu mai puțin vin aici.

Așa cum nu s-a prea întâmplat, acum, Filip a ieșit în fața jurnaliștilor cu toată echipa în spate și a anunțat că avut discuții cu președinții de organizații raionale.

VEACESLAV NEDELEA, PREȘEDINTELE ORGANIZAȚIEI TERITORIALE PDM BUIUCANI

Se solicită consultarea liderilor de opinie, liderilor de organizație, anterior stabilirii ordinii de zi care se discută la Consiliul Politic Național. După mine asta este  un lucru formidabil. După mine va duce la un rebranding.

Filip s-a mai plâns că democrații sunt persecutați de actuala guvernare, menționând că unii membri sunt amenințați cu demisii, dar fără a oferi nume concrete.

PAVEL FILIP, PREȘEDINTELE PARTIDULUI DEMOCRAT

 De când a venit la putere noul regim, s-a lansat într-un război pe viață și pe moarte cu membrii partidului democrat.

Anterior, autoritățile au negat că ar fi declanșat un război contra opoziției. Sediul de pe strada Armenească, în care democrații s-au mutat în ianuarie 2018 i-a costat patru milioane de lei. După plecarea lui Vladimir Plahotniuc odată cu schimbarea puterii, democrații au început să vorbească despre probleme financiare, iar din cauza lor au fost nevoiți să caute un alt sediu. Cu o lună în urmă, au făcut anunțul oficial că au revenit la sediul vechi de pe strada Tighina. Pentru chiria acestuia nu achită nimic, plătesc doar serviciile comunale, pentru că sediul aparține uneia dintre fiicele lui Dumitru Diacov.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram