Novak Djokovic rămâne în cursa pentru a deveni primul jucător care reuşeşte să câştige toate cele 9 turnee de Masters. La Cincinnati, Djokovic l-a învins în semifinale pe Alexandr Dolgopolov în trei seturi, 4-6, 7-6, 6-2. Venit din calificări, ucraineanul a făcut un meci mare.

Numărul unu mondial a pierdut de două ori pe propriul serviciu în primul set, pe care Dolgopolov l-a adjudecat cu 6-4. Setul al doilea s-a derulat aproape la fel. Sârbul a rezistat mai multor tentative de break, apoi a reuşit să câştige pe serviciul adversarului pentru 5-3. Însă Dolgopolov a revenit, a dus confruntarea în tie-break unde Djokovic a avut câştig de cauză.

În decisiv, ucraineanul şi-a pierdut suflul, iar favoritul a profitat din plin. S-a impus cu 6-2 şi este la un pas de a câştiga primul său titlu la Cincinnati.   
Elveţianul l-a învins pentru a cincea oară la rând pe Andy Murray, scor 6-4, 7-6. Federer a fost agresiv din start şi a reuşit break-ul din a doua tentativă. Nu a cedat iniţiativa şi primul set i-a revenit cu 6-4.

În actul al doilea, nimeni nu a mai cedat pe propriul serviciu şi s-a ajuns la tie break. Federer a avut nervii mai tari şi a reuşit o execuţie elegantă înainte de a servi pentru meci. Dacă va câştiga finala de la Cincinnati, elveţianul îl va depăşi pe Andy Murray şi va urca pe locul 2 în clasamentul ATP.