(video) CEC și CECEM au atacat la Curtea Supremă de Justiție decizia prin care Codreanu poate să candideze la alegerile locale

Comisia Electorală Centrală și Consiliul Electoral de Circumscripție Electorală au contestat la Curtea Supremă de Justiție anularea deciziei de neînregistrare a lui Ruslan Codreanu în cursa electorală, decizie pronunțată de Curtea de Apel.

Foto: UNIMEDIA

Recent, Curtea de Apel Chișinău a anulat hotărârea de neînregistrare a lui Ruslan Codreanu în cursa pentru Primăria capitalei, după ce organele elctorale au invalidat 797 de semnături prezentate de Codreanu.

În opinia lui Ruslan Codreanu, conducerea organelor electorale ar trebui să își dea demisia de onoare, „pentru faptul că nu admit candidați în cursa electorală, pentru faptul că nu vin cu temei legal atunci când anulează liste”.

„Nu vorbim de nici o eroare și de nici un temei legal de descalificare a celor 797 de persoane. Mă bucur că judecătorii de la Curtea de Apel s-au închis într-un birou, cu toate listele de subscripție și după o oră au venit și au spus că semnăturile sunt valabile și nu este temei legal de anulare a acestor semnături din suburbii”, a spus Codreanu într-o conferință de presă.


Pub