(video) PN acuză socialiștii că ascund costurile reale în campania electorală și „se află în cârdășie cu CEC”. Reacția lui Ion Ceban

Partidul Nostru (PN) acuză Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) că ascund costurile reale ale publicității stradale, iar în rapoartele financiare pentru campania electorală indică sume prea mici. Potrivit PN, orașul fiind împânzit de billboard-uri cu imaginea cadidatului PSRM, Ion Ceban, însă aceștia ar raporta că au cheltuit doar 37 de mii de lei.

Foto: UNIMEDIA

„Partidul Nostru a instalat 22 de banere în tot municipiul Chișiunău la un preț de 91 200 de lei, ceea ce înseamnă peste 4 mii de lei bucata. PSRM-ul declară pe banere în Chișinău 37 de mii de lei. Atenție, ei au inundat Chișinăul, la fiecare colț, în fiecare tufar este candidatul lui Dodon”, a menționat Ilian Cașu.

Totodată PN acuză că Ion Ceban utilizează ilegal logotipul „Chișinău” care este prezent în spoturile electorale ale acestuia.

„Logotipul „Chișinău” este proprietatea exclusivă a Consiliului Municipal Chișinău. Nimeni, fără permisiuna CMC, nu are dreptul să folosească acest logotip. Candidatul lui Dodon era obligat să obțină acordul consilierilor municipali pentru a folosi acets logotip”, a mai adăugat Cașu.

Reprezentanții PN au depus o sesizare la CEC la data de 2 septembrie privind nedeclararea cheluielilor de către Ion Ceban, însă nu au primit nici un răspuns în acest sens.

„Am solicitat CEC-ului în 48 de ore se ceară de la PSRM documentele care ar justifica pe ce sunt cheltuiți și câți bani au fost cheltuiți pe panourile publicitare. Din păcate, CEC nici până astăzi nu ne-a oferit vreun răspuns și nici nu a pus pe ordinea de zi examinarea acestei sesizări”, a menționat Elena Grițco.

În reacție, candidatul PSRM, Ion Ceban, susține că nu „coboară la declarațiile neîntemeiate”.

„În fiecare zi sunt sunat de jurnaliști pentru a veni cu o reacție la o acuzație ori alta din partea unor contracandidați de ai mei. Am o replică universală pentru toți cei care preferă să mă atace: - Vă propun să veniți cu propriile propuneri și să nu vă faceți capital politic pe seama mea în campania electorală. Nu vreau și nu voi coborî la nivelul declarațiilor voastre neîntemeiate. Eu vin cu un program amplu pentru dezvoltarea orașului, iar cei care vor alege sunt locuitorii. Am demonstrat că pot și voi continua să lucrez pentru orașul nostru”, a menționat socialistul Ion Ceban.

CEC neagă acuzațiile PN, iar sesizarea depusă referitoare la finanțarea campaniei electorale de către concurentul electoral al PSRM va fi examinată în una din următoarele ședințe publice ale Comisiei.

„Comisia Electorală Centrală respinge acuzațiile aduse despre pretinsa tergiversare a examinării sesizărilor care vizează finanțarea campaniei electorale unui concurent electoral în alegerile locale generale. Potrivit legislației electorale în vigoare, examinarea contestaţiilor privind finanţarea campaniilor electorale ale partidelor politice nu au termen de prescripție. Totodată, CEC informează că sesizarea depusă de concurentul electoral Partidul Politic „Partidul Nostru” referitoare la finanțarea campaniei electorale de către concurentul electoral Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” va fi examinată în una din următoarele ședințe publice ale Comisiei, cu invitarea părților. CEC rămâne și în continuare o instituție independentă, care-și desfășoară activitatea în strictă conformitate cu prevederile legislației electorale”, declară CEC.


Pub