(video) Maia Sandu: Toți miniștrii rămân în funcții. Dodon: „Dacă Președintele și PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în componența Guvernului, acestea vor avea loc”

După ce Igor Dodon a spus într-o emisiune televizată că „vreo 2-3 miniștri ar trebui să plece”, Maia Sandu a declarat ieri că, la moment, componența Guvernului rămâne neschimbată. Ulterior, într-o postare pe Facebook, Igor Dodon a scris că „dacă Președintele și PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în componența Guvernului acestea vor avea loc”.

Foto: UNIMEDIA

„Prim-ministrul decide cine rămâne în funcție și cine nu rămâne. La moment, toți rămân în funcții. Igor Dodon se poate da cu părerea, ca orice cetățean al Republicii Moldova, insa deciziile despre componența Guvernului le ia prim-ministrul.

Nu discutăm despre schimbarea componenței Guvernului. Există un program de guvernare, aprobat inclusiv de deputații socialiști. Se poate discuta despre progrese în raport cu acest program, se poate discuta în Parlament, pentru că Guvernul a fost aprobat de Parlament”, a declarat Maia Sandu.

În replică, Igor Dodon a menționat că „este hotărât sa susțină în continuare această majoritate parlamentară și acest guvern”, însă a adăugat că, dacă „Președintele și PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în componența Guvernului acestea vor avea loc”.

„Se impun însă câteva clarificări generale care să îi readucă la realitate pe cei care trăiesc încă în euforie şi nu reușesc să facă suficient de convingător diferenţa dintre a fi în opoziţie şi a fi la guvernare.

Chem la calm, conlucrare și la recunoașterea greșelilor când ele sunt evidente. Președintele este hotărât sa susțină in continuare aceasta majoritate parlamentara și acest guvern, implicându-se totodată activ pentru a aduce pe agenda parlamentului și guvernului subiectele ce țin de necesitățile oamenilor.

Însă nici nu văd sensul să menținem în funcție persoane care nu aduc rezultate și eficiență actualului guvern, de aceea dacă Președintele și PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în componența Guvernului acestea vor avea loc”, a scris Igor Dodon.


Pub