(video) Ac de cojoc pentru vitezomani și șoferii prinși băuți la volan: Urmează să fie înăsprite pedepsele pentru anumite contravenții

În urma numeroaselor accidente produse în ultima perioadă și soldate cu persoane decedate și zeci de răniți, Guvernul urmează să vină cu un plan de intervenție ce prevede modificarea Codului Contravențional și a Codului Penal, astfel încât pentru anumite contravenții să fie înăsprite pedepsele. Astfel, una dintre propunerile ce urmează a fi discutate este ca șoferii prinși băuți la volan să le fie confiscat mijlocul de transport.

Foto: captură video

„Cele mai multe accidente se comit din motiv că șoferii conduc cu viteză excesivă. Totodată vom veni cu un set de propuneri privind înăsprirea pedepselor pentru cei care se urcă în stare de ebrietate la volan. Au fost expuse mai multe propuneri privind inițierea anumitor măsuri cum ar fi confiscarea mijlocului de transport, însă urmează să o discutăm cu societatea civilă”, a declarat șeful interimar al MAI, Ianuș Erhan.

Un alt subiect abordat în cadrul ședinței Consiliului Național pentru Securitatea circulației rutiere a fost despre infrastructura drumurilor.

„Cei de la ministerul Economiei și Infrastructurii vor veni cu anumite modificări și îmbunătățiri legate de auditul drumurilor”, a mai adăugat Erhan.

Totodată, șeful interimar al MAI a menționat că vor fi inițiate mai multe campanii de sensibilizare „STOP alcoolul la volan” și vor continua operațiunile „Nopțile albe”, „Viteza”, „Semaforul”, „Pietonul” și altele.

De menționat că în primele nouă luni ale acestui an au fost întregistrate 1 862 de accidente rutiere soldate cu 185 de persoane decedate și altele 2 194 au fost traumatizate.


Pub