Ziua Națională a Vinului - Premiul Mare pentru Vinăria Bostavan

De Ziua Vinului, Vinăria Bostavan a fost distinsă cu Premiul Mare pentru merite deosebite în fabricarea vinurilor de calitate înaltă, perpetuarea tradițiilor și calității excelente a vinurilor autohtone, promovarea imaginii Republicii Moldova ca țară vitivinicolă pe arena internațională.

Foto: Bostavan.md

Premiul Mare a fost înmânat de către dna Georgeta Mincu, Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale si Mediului.

Vinăria Bostavan / Sursa:Bostavan.md
Vinăria Bostavan / Sursa:Bostavan.md
Vinăria Bostavan / Sursa:Bostavan.md

Vinurile Bostavan sunt apreciate de către consumatori si profesioniști. In total in perioada anilor 2013-2019 vinurile Bostavan au fost distinse cu peste 90 de medalii de aur, argint și bronz, la așa concursuri mondiale ca Mundus Vini Germany, Decanter World Wine Awards, Concours Mondial de Bruxelles, Asia Wine Trophy, iar numarul medaliilor crește de la an la an. Vinăria Bostavan în anul 2019 a acumulat peste 25 de medalii de aur și doar 5 medalii de argint.

Despre vinăria Bostavan

Vinăria Bostavan este unul dintre liderii industriei viti-vinicole și unul dintre cei mai cunoscuți exportatori de vinuri din Republica Moldova. „Bostavan” are piețe de desfacere în peste 30 de țări precum România, Polonia, Cehia, Ucraina, Rusia, Statele Unite, China, Coreea, Japonia și multe altele, fiind lider de export în Europa Centrală și de Est.

Vinăria Bostavan / Sursa:Bostavan.md
Vinăria Bostavan / Sursa:Bostavan.md

Podgoriile vinăriei sunt amplasate in microzona Onești, parte a regiunii cu origine controlată Codru (centru), și microzona Etulia, parte a regiunii cu origine controlată Valul lui Traian (sud). Podgoriile Bostavan sunt amplasate pe o suprafață totala de peste 700 de hectare.

Despre produsele vinăriei Bostavan

Colecția premium DOR Reserve cuprinde vinurile cum ar fi DOR Reserve Chardonnay, DOR Reserve Merlot, DOR Reserve Cabernet Sauvignon și DOR Reserve Pastoral.

Colecția de vinuri DOR cuprinde mai multe cupaje cum ar fi DOR Fetească Albă & Chardonnay, DOR Traminer & Chardonnay, DOR Merlot & Saperavi, DOR Feteasca Neagră & Pinot Noir, DOR Rară Neagră & Cabernet Sauvignon, DOR Ice Wine Muscat Ottonel & Traminer.

Vinăria Bostavan / Sursa:Bostavan.md

Colecția de spumante DOR ne propune un asortiment vast de vinuri spumante, precum: spumantul DOR Alb Brut, spumantul DOR Alb Muscat, spumantul DOR Alb Dulce, spumantul DOR Rosé brut, spumantul DOR Rosé demisec și spumantul DOR Roșu Dulce.

Vinăria Bostavan combină perfect tradițiile vinificației cu tehnologiile moderne. Solul ce hrănește vița-de-vie, soarele care pătrunde în toate boabele de struguri și sinergia cu natura sunt deja prezente pe podgoriile îngrijite cu cea mai mare atenție.

Gustă-l. Iubește-l.

Vinăria Bostavan / Sursa:Bostavan.md


// console.log('no ads situation')