Scandal cu iz politic în localitatea Jora de Mijloc. Oamenii „au luat cu asalt” autoritățile electorale, care l-au exclus din listă pe candidatul partidului Șor

Scandal cu iz politic în localitatea Jora de Mijloc, din raionul Orhei. Mai mulți localnici s-au adunat pentru a-și exprima nemulțumirea față de excluderea candidatului Partidului Sor, Sergiu Labliuc, din cursa electorala, iar Marina Tauber a calificat cele întâmplate drept „presiuni din partea celor de la blocul ACUM și PSRM”.

Oamenii și-au arătat indignarea față de Consiliul Electoral de Circumscriptie Electorala, care în opinia lor, execută ordinele politice ale PSRM si ACUM.

„Au avut la dispoziție 27 de ani cât au fost la putere aceste partide și nu au făcut nimic. Cine i-a încurcat? Nu ia încurcat nimeni, numai promisiuni goale și deșarte. Și după asta oare nu li-i rușine din nou să candideze?”, a scandat o protestatară.

„Când au văzut că se ridică economia și la noi în sat, de atunci văd iar comuna. Pe baza cuiva vor să se hrănească”, a spus o altă protestatară. „Alegerile dacă nu este domnul Sergiu în satul Jora de Mijloc nu-s”, a mai adăugat femeia.

Oamenii s-au întrecut în acuzații la adresa autorităților și au cerut să le fie oferite explicații și răspunsuri la mai multe întrebări. „Rușine, rușine” și „Domul Sergiu e al nostru”, au scandat protestatarii.

Marina Tauber a transmis live pe Facebook protestul, menționând: „Lucruri stranii se întâmplă în Comuna Jora de Mijloc! Tentativa de uzurpare a puterii și concomitent excluderea din cursa electorală a candidatului nostru? Presiunile asupra liderului nostru și Partidului Politic ȘOR continuă din partea celor de la blocul ACUM și PSRM”.

Reprezentanții Blocului ACUM și cei ai PSRM nu au oferit, deocamdată, nicio replică.


Pub