04:18:59 24.04.2024
Stiri

Dodon RIPOSTEAZĂ, după ce Maia Sandu a pus piciorul în PRAG în privința REMANIERILOR cerute de șeful statului: „Dacă președintele și PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în componența Guvernului, acestea vor avea loc”

Politică 10.10.2019 12:32 Vizualizări10658 Autor: Ziarul National
Dodon RIPOSTEAZĂ, după ce Maia Sandu a pus piciorul în PRAG în privința REMANIERILOR cerute de șeful statului: „Dacă președintele și PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în componența Guvernului, acestea vor avea loc” diez.md


Președintele Igor Dodon s-a arătat deranjat de declarația de ieri a premierului Maia Sandu, care a spus că nu e treaba șefului statului să decidă în privința demiterilor sau numirii unor miniștri ai Cabinetului său. Igor Dodon spune că, dacă dânsul și PSRM vor vrea ca un ministru să fie demis, atunci acest lucru se va întâmpla, cu voia sau fără voia premierului Sandu.

„Cetăţenii cred că aşteaptă de la preşedintele lor şi de la primul ministru să se ocupe de problemele din republică, nu să se atace în public. Se impun însă câteva clarificări generale care să îi readucă la realitate pe cei care trăiesc încă în euforie şi nu reușesc să facă suficient de convingător diferenţa dintre a fi în opoziţie şi a fi la guvernare”, a scris Dodon pe Facebook.

CITIȚI și Maia Sandu TAIE din pofta lui Dodon, care ar „schimba vreo doi-trei miniștri”: „Deciziile despre componența Guvernului le ia prim-ministrul”

Oficialul îi sugerează premierului Maia Sandu să recunoască unele greșeli.

Citește și: Maia Sandu sugerează că lui Igor Dodon nu-i convine „CURĂŢAREA republicii DE SCHEME DE CORUPŢIE”: „Cineva nu ştie dacă vrea reforma justiţiei sau nu”

„Chem la calm, conlucrare și la recunoașterea greșelilor când ele sunt evidente. Președintele este hotărât sa susțină în continuare aceasta majoritate parlamentară și acest Guvern, implicându-se, totodată, activ pentru a aduce pe agenda Parlamentului și Guvernului subiectele ce țin de necesitățile oamenilor. Însă nici nu văd sensul să menținem în funcție persoane care nu aduc rezultate și eficiență actualului Guvern. De aceea, dacă președintele și PSRM vor considera că trebuie operate schimbări în componența Guvernului, acestea vor avea loc”, amenință Igor Dodon.

„Nu e după el. Prim-ministrul decide cine rămâne în funcție și cine pleacă. Pentru moment, toți rămân în funcții (miniștrii - n.r.). Igor Dodon poate să se dea cu părerea așa cum poate orice cetățean al R. Moldova, dar deciziile despre componența Guvernului le ia prim-ministrul”, declara ieri Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md