/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Reacția ANSA după ce zeci de loturi de pește au fost depistate cu paraziți

missing
10 octombrie 2019, ora 17:29

După ce azi premierul Maia Sandu a făcut anunțul precum că pe piața din Republica Moldova au fost depistate 73 de loturi de pește infestat cu paraziți, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a venit cu o reacție. 

Chiar dacă prim-ministra Maia Sandu a precizat azi la briefing-ul de presă că despre această neregulă ANSA nu a fost anunțată, reprezentanții agenției precizează că, de fapt, o anchetă în acest caz a fost demarată acum trei zile.

În legătură cu informația privind depistarea în rețeaua de comerț a loturilor de pește neconform, (infestat cu paraziți), ANSA a demarat pe data de 7 octombrie, curent o anchetă de serviciu. Investigațiile întreprinse cuprind structurile de nivel teritorial, central al Agenției și Centrul Republican de Diagnostică Veterinară. Informația detaliată este pusă la dispoziția colaboratorilor Corpului de Control al Prim-Ministrului,  Poliției și Procuraturii. La încheierea anchetei de serviciu, conducerea ANSA va informa despre rezultate și măsurile întreprinse în scop de prevenire a cazurilor de comercializare a peștelui neconform către consumatori”, se arată în comunicatul ANSA.

Pe piața din Republica Moldova au fost depistate 73 de loturi de pește infestat cu paraziți! Acestea au ajuns pe piața noastră în perioada 20 august – 4 octombrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram