image
Sursa foto: captură video

Prins beat la volan dis-de-dimineață, în timp ce gonea pe străzile capitalei // VIDEO

Un șofer a fost prins dis-de-dimineață în timp ce gonea pe străzile capitalei fiind în stare de ebrietate. Supus testului alcoolscopic, acesta avea 0,73 mg/l alcool în aerul expirat. S-a întâmplat ieri, în timp ce inspectorii de la INP au creat filtre de pentru reducerea numărului de încălcări comise de șoferi.

Pe parcursul zilei de ieri, în două sectoare ale capitalei au fost organizate filtre pentru depistarea șoferilor care încalcă Regulamentul Circulației rutiere și dacă au făcut-o anterior.

Astfel, circa 160 de șoferi au fost trași pe dreapta și verificați prin intermediul aplicației E-DATA. Dintre aceștia 84 s-au ales cu procese-verbale în urma încălcărilor depistate de camerele de supraveghere.

Cele mai frecvente abateri sunt depășirea limitei de viteză, ignorarea semnelor de interzicere a semaforului și nerespectarea marcajelor rutiere, spun agenții de patrulare.

Totodată, 28 de conducători au primit citații de prezentare la CUMC, iar cei cu centurile de siguranță necuplate au fost avertizați despre riscuri.

Operațiunea are scopul de a crește gradul de siguranță în trafic și responsabilizarea șoferilor cu privire la pericolele la care se expun și îi implică pe ceilalți participanți la trafic. Astfel de acțiuni sunt organizate atât în municipiul Chișinău, cât și pe întreg teritoriul țării.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: