image
Sursa foto: moldnews.md

Bănuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari, Plahotniuc ar putea veni în fața procurorilor peste trei săptămâni

Vladimir Plahotniuc se va prezenta la Procuratura Anticorupție peste trei săptămâni. Cel puțin asta le-a spus procurorilor avocatul fostului șef al PD.

Avocatul lui Plahotniuc, Vlad Roşca, s-a prezentat, astăzi, la Procuratura Anticorupţie şi le-a solicitat procurorilor să amâne audierile peste trei săptămâni, astfel ca fostul lider al PD să se prezinte personal, transmite Publika, televiziune care îi aparține lui Plahotniuc.

Procuratura Anticorupție a anunțat ieri că îl citează pe Vladimir Plahotniuc, având calitate de bănuit în săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Instituția l-a chemat pe Plahotniuc prin intermediul Facebook, motivul fiind că fostul deputat nu s-ar afla în Republica Moldova și aceasta ar fi singura modalitate de a lua legătura cu el.

Pe 30 august, Procuratura Anticorupție anunța că Plahotniuc este cercetat într-un dosar penal preluat de la autoritățile din România. Plahotniuc este cercetat și în Federația Rusă. Ministerul rus de Interne a declarat că el este unul dintre organizatorii unei structuri criminale internaționale care se ocupă cu operațiuni valutare ilegale. Instituția a spus că fostul deputat a participat la organizarea scoaterii din Rusia, în anii 2013-2014, a cel puțin 37 de miliarde de ruble. Vladimir Plahotniuc are telefoanele deconectate.

El a părăsit Republica Moldova la începutul lunii iunie curent, când Blocul ACUM și PSRM au preluat puterea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: