Însemne distinctive pentru uniformele instituțiilor paramilitare, cuțite și spray-uri lacrimogene fără acte, depistate de vameși în mașina unei moldovence

Cazul a fost înregistrat la postul vamal Palanca, pe sensul de intrare în țară. O moldoveancă în vârstă de 49 de ani, la volanul unui autovehicul de model Honda CRV a încercat să introducă ilegal în țară mărfurile enumerate, fără a le declara și fără a deține acte ce i-ar permite transportarea acestora.

În urma controlului efectuat, vameșii au depistat peste 960 de ecusoane pentru uniformele angajaților instituțiilor paramilitare și a altor instituții de drept, 34 de accesorii pentru arme pneumatice, 7 cuțite și alte mărfuri fără acte de proveniență.

Potrivit informațiilor preliminare, întregul lot era transportat din Ucraina, iar conducătoarea auto a ignorat restricțiile de introducere în țară a mărfurilor prohibite de către persoanele fizice și care necesită o autorizare specială.

Marfa a fost reținută pentru expertiză și continuarea cercetărilor în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii persoanei vinovate la răspundere, conform prevederilor legale.


Pub