(video) Circa 250 de microbuze au claxonat, în PMAN, protestând față de neajustarea tarifelor pentru pasageri. Sandu: De ce nu au protestat în timpul regimului oligarhic?

Transportatorii au protestat, astăzi, în Piața Marii Adunări Naționale, dar și în mai multe sate și centre raionale, împotriva refuzului Ministerului Economiei de a majora tarifele pentru serviciile regulate de transport rutier de persoane. În context, prim-ministra Maia Sandu le-a recomandat acestora să îmbunătățească întâi calitatea mijloacelor de transport și abia după aceasta să ceară scumpiri.

Circa 250 de microbuze au staționat în PMAN timp de câteva ore și au claxonat concomitent, în semn de protest față de neajustarea tarifelor, lucru pe care l-au cerut de la Ministerul Economiei și Infrastructurii. Alte aproximativ 250 unități de transport au staționat în mai multe sate și centre raionale.

În context, prim ministra, Maia Sandu, a transmis un mesaj cu așteptările pe care le are Guvernul față de transportatori: „Se așteaptă îmbunătățirea calității mijloacelor de transport, pentru că în multe cazuri, acestea nu corespund standardelor. Am și eu o întrebare la transportatori, mă mir de ce până astăzi nu i-am văzut să protesteze. Nu i-am văzut să protesteze atunci când regimul oligarhic le interzicea să lucreze în anumite zile, atunci când în Chișinău se întâmplau proteste. Nu i-am văzut atunci să ceară prin proteste creșterea tarifelor. Acum, când oamenii mai puțin avuți, cu venituri mai mici, au reușit să contribuie la debarcarea acestui regim oligarhic, vin transportatorii cu aceste cerințe”.

Șefa Guvernului a menționat că la moment, nu este posibil să se dea curs solicitării transportatorilor de a fi majorate tarifele. „E o problemă, suntem o țară săracă, oamenii au venituri foarte mici și aprobarea majorării tarifelor nu se face așa cum cred unii reprezentanți ai acestei industrii”, a precizat aceasta.

Reamintim că la 20 august, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a transmis un demers ministrului Economiei, în care a cerut ajustarea tarifelor pentru serviciile regulate rutiere de pasageri. Ulterior, la 12 septembrie, circa 100 de conducători auto, la volanul microbuzelor, au claxonat în semn de protest, în Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia au anunțat că dacă Ministerul Economiei și Infrastructurii nu vor da curs solicitării lor de a ajusta prețurile la călătorie, ei vor organiza o grevă.


Pub